Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

Ζωοκλέφτες α λα Κρήτη στη Λάρισα

Τα κοπάδια των βοσκών της Λάρισας έχουν «ρημάξει» το τελευταίο χρονικό διάστημα άγνωστοι ζωοκλέφτες, οδηγώντας τους σε απόγνωση.
Μάλιστα, όπως αναφέρει η thessnews, οι βοσκοί σκέφτονται πολύ σοβαρά είτε να περιπολούν όλο το 24ωρο τα κοπάδια είτε να προσλάβουν… σεκιούριτι για να φυλάνε… τα πρόβατα!
Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων κάνει έκκληση σε όλους τους επαγγελματίες κρεοπώλες, μαγαζάτορες, ιδιοκτήτες χώρων μαζικής εστίασης, πολυκαταστημάτων και καταναλωτές σε περίπτωση που κάτι υποπέσει στην αντίληψή τους να το καταγγείλουν αμέσως, ενώ παράλληλα κάνει λόγο για κτηνοτρόφους που έχουν σχεδόν ξεκληριστεί αφού τα περιστατικά είναι συχνότατα.
«Η λογική λοιπόν λέει πως τα ζώα τα οποία κλέβουν δεν είναι λόγω της αδυναμίας του κόσμου να αγοράσει κρέας, αλλά τα ζώα αυτά πηγαίνουν στο εμπόριο. Οι κτηνοτρόφοι άρχισαν και οργανώνονται για την προστασία του ζωικού τους κεφαλαίου με διάφορους τρόπους, όπως βραδινές περιπολίες, ακόμα και αναθέτοντας σε κάποιες περιπτώσεις και ιδιωτική σεκιούριτι για τη φύλαξη των κτηνοτροφικών τους μονάδων» αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Τζιότζιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου