Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

"Στην Αχαΐα να συναντηθεί η Ριζοσπαστική Αριστερά με τον δημοκρατικό χώρο"

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στο thebest.gr για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις


«Είναι ευκαιρία στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση η Πάτρα και η Αχαΐα να γίνει πράξη η συνάντηση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με τον δημοκρατικό χώρο». Αυτό δήλωσε στη συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα στο thebest.gr ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μιλάει αυτή την ώρα σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στην Πάτρα.
Μάλιστα ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα θα εκφράζουν αυτή τη «συνάντηση», με τη συμμετοχή και προσώπων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν ώστε ο λαός να διαλέξει με ποιον τρόπο θα βγει από την κρίση, την οποία χαρακτήρισε δομική κρίση του καπιταλισμού και του ευρώ.
Το κρίσιμο, τόνισε ο κ. Τσίπρας είναι εάν την κρίση θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φτωχά και μεσαία στρώματα ή αν θα την πληρώσουν και αυτοί που θα χρόνια της ανάπτυξης κέρδισαν δισεκατομμύρια και συνεχίζουν να κερδίσουν.
«Ο λαός δεν έχει να διαλέξει εάν θα πληρώνει σε ευρώ ή σε δραχμές, έχει να διαλέξει εάν θα πληρώσουν οι πλούσιοι ή οι φτωχοί», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό του ΣΥΝ αναφορικά με το εάν θα πρέπει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, δήλωσε πως: «Κανένας από τον δικό μας χώρο δεν ισχυρίζεται ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα με τους ισχύοντες συσχετισμούς αποτελεί λύση».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε προσχηματικό το λόγο που επικαλούνται τα άλλα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΔΗΜ.ΑΡ.) για να μην προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου με στόχο τη συγκρότηση ενός αντιμνημονιακό μέτωπο εξουσίας, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην πρόταση του διότι αυτή βρίσκει απήχηση στην κοινωνία, στη βάση της Αριστεράς και γιατί απαντά στο «δια ταύτα» του ερωτήματος εξόδου από την κρίση.
Ο εκλογικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μια έδρα της Αχαΐας στις προσεχείς εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να γίνουν έδρες.
Πάντως, αν και ρωτήθηκε, ο πρόεδρος της Κ.Ο. απέφυγε να σχολιάσει τη θέση της Νομαρχιακής του ΣΥΝ, ότι δηλαδή η έδρα του κόμματος, υφαρπάχθηκε από τον Νίκο Τσούκαλη, ο οποίος προσχώρησε στη «Δημοκρατική Αριστερά», αρκούμενος να πει πως «Ο λαός της Αχαΐας θα μας κρίνει όλους».
Είναι ανάγκη ο δημοκρατικός λαός της Αχαΐας και της Πάτρας
Για την παρούσα Δημοτική Αρχή του Γιάννη Δημαρά, που στηρίζει το κόμμα του, δήλωσε ότι κάνει προσπάθειες, σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, προσθέτοντας πως
ο ρόλος των δημοτικών Αρχών πλέον είναι να μην γίνουν ιμάντες μεταφοράς της κυβερνητικής πολιτικής αλλά να λογοδοτήσουν στις ανάγκες των δημοτών τους
«Και ο Γιάννης Δημαράς ανταπεξέρχεται σε αυτό το καθήκον», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου