Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τσίπρας: «Μονόδρομος προς την κόλαση το Μνημόνιο»

«Μονόδρομο προς την κόλαση» χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του σήμερα στον Real fm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
«Δεν υπάρχει νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα παρά μονάχα κάποιοι πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι, ενδεχομένως, κάποιοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα συμφέροντα -εννοώ- που να μην λέει ότι απέτυχε αυτή η συνταγή», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε ότι ένας από τους στόχους μακροημέρευσης αυτής της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τον ελληνικό λαό δεν τον αφορούν όλα αυτά.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. «Αν υπήρχε μία αριστερή κυβέρνηση, στο δίλημμα: μισθοί ή υποχρεώσεις στους δανειστές, θα επέλεγε την καταβολή των μισθών», είπε χαρακτηριστικά.
 ΠΗΓΗ: star.gr

2 σχόλια:

  1. Δημοσιογράφος: "Υπάρχει το τελευταίο διάστημα επαναλαμβανόμενα, από δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το κάλεσμα για ένα αντιμνημονιακό μέτωπο που θα εξελιχθεί σε μια συνεργασία με στόχο τη κυβερνητική εξουσία. Πως βλέπετε και πως απαντάτε σ' αυτές τις προσκλήσεις και τα καλέσματα;"

    Αλέκα Παπαρήγα:
    «Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται με αυτή την πρόταση, επειδή ξέρεις ποιοι την κάνουν, είναι πολιτική εκλογική μπλόφα. Καθαρά πράγματα. Διότι ο χώρος αυτός παρότι έχει μια λίγο - πολύ ενιαία ιδεολογική αφετηρία, ταυτόχρονα είναι ένα συνονθύλευμα διάφορων απόψεων. Άλλοι λένε τη δραχμή, άλλοι λένε αντικαπιταλιστικό μέτωπο, άλλοι αντινεοφιλελεύθερο, άλλοι λένε μόνο αντιμνημονιακό, άλλοι λένε πατριωτικό, άλλοι λένε δημοκρατικό, άλλοι λένε χωράνε όλες οι πατριωτικές δυνάμεις. Πάρτε κόσμε. Είναι ένα μέτωπο μέχρι τις εκλογές και την άλλη μέρα ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του.
    Προσδοκούν ή θέλουν να αναδειχθεί μία αριστερή κυβέρνηση. Δεν μας έχουν πει όμως τι θα κάνει αυτή η αριστερή κυβέρνηση. Εμείς ξέρουμε τι εννοούν, αλλά πρέπει να πουν στο λαό. Π.χ λένε ότι εγγυώνται τους μισθούς και τις συντάξεις. Ποιους μισθούς των 400 και 500 ευρώ; Και τις συντάξεις που μειώνονται με τα χαράτσια κτλ; Με την ανεργία τι θα κάνουν;
    Πως θα επιβάλλουν στους ιδιοκτήτες των επιχειρηματικών ομίλων, στα μονοπώλια, γιατί αυτά καθορίζουν στην Ελλάδα αν θα γίνουν επενδύσεις, πως θα γίνουν, που θα παραχθεί, τι θα παραχθεί. Πως θα τους επιβάλλουν να δώσουν γενναίες αυξήσεις στους μισθούς; Πως θα τους επιβάλλουν να μην γίνουν απολύσεις; Τι θα κάνουν με τη δανειακή σύμβαση. Θα καταργήσουν το μνημόνιο; Ωραία, εγώ σας λέω το καταργούν, τι θα κάνουν με τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, με τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, που η ιδιωτικοποίηση ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια;
    Αν όλοι οι τομείς στρατηγικής σημασίας, αν όλες οι επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα χρήσιμα για το λαό και για την ανάπτυξη της χώρας, αν όλα αυτά ανήκουν στους ιδιώτες -και μιλάμε τώρα για τους μετόχους των μονοπωλιακών επιχειρήσεων- πως θα τους επιβάλλουν να κάνουν επενδύσεις. Αφού αυτοί για να κάνουν επενδύσεις ζητάνε πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Θα επαναφέρουν τη σύμβαση;
    Πως θα αντιμετωπίσουν την αντεπίθεση των μονοπωλίων μαζί με την ΕΕ τα οποία ακόμα μπορεί να τους πουν «εμείς παίρνουμε τις επιχειρήσεις και πάμε και κάνουμε αλλού επενδύσεις, δεν σας ακούμε»; Δηλαδή θα έχεις μία αριστερή κυβέρνηση η οποία θα συνδιαλέγεται με τα μονοπώλια που σημαίνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα.
    Και αναρωτιέμαι καλά δεν το ξέρουν από πριν; Διότι εδώ έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα. Εγώ σας λέω το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο στο Αιγαίο και στο Ιόνιο το έχουν αναθέσει σε αμερικάνικους και άλλους μονοπωλιακούς ομίλους, θα τα' αφήσουν έτσι άθικτα; Γιατί μια κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τα πάντα.
    Λένε θα μειώσουν τις εξοπλιστικές δαπάνες. Αν το ΝΑΤΟ δεν τους αφήσει; Δεν άκουσα να λένε για έξοδο από το ΝΑΤΟ.
    Δεν υπάρχει κυβέρνηση σε όλο τον 20ο αιώνα που έκανε ριζοσπαστική πολιτική όταν έξω από τη βουλή υπάρχει η συγκέντρωση του πλούτου σε επιχειρηματικούς ομίλους, όταν η χώρα είναι μέσα στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να μας πουν μία αριστερή κυβέρνηση, στον 20ο αιώνα που ήταν και διαφορετικός ο συσχετισμός δύναμης, που συγκρούστηκε με τα μονοπώλια και που αναδείχθηκε μέσα από μία εκλογική διαδικασία. Τι θα κάνουν; Ευχές.
    Αλλά ξέρετε για να βαφτούν τα αυγά θέλουν κόκκινη μπογιά, δεν βάφονται με άλλους τρόπους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Doyleia den eixe o diavolos gamoyse ta paidia toy!!!
    Mera poy einai den tha ithela na doso leptomeri apantisi file ANONYME...
    Tha soy po mono, pos an exeis diathesi na psaxeis, tha breis tis apantiseis poy prepei se osa h Aleka rotaei (kai apantaei tromagmena, MONH ths!!)
    An pragmatika theleis na deis tin katastasi me thn pragmatiki ths diastasi kai esy kai oi loipoi KNites kai KKEdes,
    PROSELTHETE se anoixti syzhthsh, os komma, opos kanoyn ola ta KK tis Eyropis, mazi me ayta kai to KKPortogalias.
    ALLA to KKE den tolmaei!!!!!
    Kales giortes, kali xronia kai kala myala!!!

    Mixalis Karditsa

    ΑπάντησηΔιαγραφή