Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ανατροπή πολιτικού σκηνικού

Από Αυγή
* Σε ελεύθερη πτώση η επιρροή της κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς και των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν
* Εκτίναξη της απήχησης των κομμάτων της αριστεράς συνολικά στο 40%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί την τρίτη θέση και να πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ
* Τελευταίος στη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών ο Γ. Παπανδρέου, βυθίζεται και ο Γ. Καρατζαφέρης μαζί με τον ΛΑΟΣ
* Πρώτη, αλλά μακριά από την αυτοδυναμία η Ν.Δ., κερδίζει έδαφος η ιδέα των κυβερνήσεων συνεργασίας
* Το 61% των πολιτών απορρίπτει τη δανειακή σύμβαση και τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου ως βλαπτική για τη χώρα


Μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις βρίσκεται η χώρα, καθώς διανύει κατ' ουσίαν προεκλογική περίοδο και αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις της τελευταίας εβδομάδας επιβεβαιώνουν τη ραγδαία υποχώρηση της επιρροής της κυβέρνησης Παπαδήμου (μόλις το 15% δηλώνει ικανοποιημένο), την καθίζηση των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν και, ειδικότερα, την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και του αρχηγικού προφίλ του Γ. Παπανδρέου.
Μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής οι πολίτες αναζητούν την ελπίδα προς τα αριστερά. Είναι ενδεικτικό ότι τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜ.ΑΡ. αθροιστικά κυμαίνονται στο 40%. Η αύξηση της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακή, καθώς προσεγγίζει και ξεπερνά την επιρροή του ΚΚΕ, πλησιάζοντας μάλιστα ακόμη και αυτή του ΠΑΣΟΚ.
Η Ν.Δ. παραμένει μεν πρώτη και με μεγάλη απόσταση από το ΠΑΣΟΚ, αλλά βρίσκεται σε υποχώρηση και μακριά από την αυτοδυναμία. Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις εγκαταλείπονται ως λύση από τους πολίτες και, παρά τον κατακερματισμό των επιλογών, φαίνεται να ξεχωρίζει (38%) η προοπτική των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου