Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ανακαινίζουν ακατοίκητα σπίτια για να μείνουν άστεγοι

Σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθούν οι καταγεγραμμένοι θάνατοι αστέγων από υποθερμία, ο δήμος Βόλου αποφάσισε να αναλάβει σημαντική πρωτοβουλία. Ανακαινίζει σπίτια που παραμένουν αναξιοποίητα για να μείνουν άστεγοι
Στην καταγραφή των εγκαταλελειμμένων ακινήτων της πόλης, προκειμένου αυτά στη συνέχεια να ανακαινιστούν, έτσι ώστε να μπορούν να στεγαστούν άστεγοι συνάνθρωποί μας, ξεκινά ο Δήμος Βόλου.

Πρόκειται για μία εναλλακτική δράση, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πότε και σε ποιο βαθμό θα τελεσφορήσει η συγκεκριμένη δημοτική πρωτοβουλία.
Το βέβαιο είναι ότι η Δημοτική Αρχή του Βόλου, θορυβημένη από τα τελευταία περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου άστεγοι έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία, αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες πριν ανάλογα περιστατικά πάρουν διαστάσεις επιδημίας.
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου Β. Κοντορίζος αισιοδοξεί ότι μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα η νέα πρωτοβουλία του Δήμου μπορεί να έχει αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο Πορταριά, "υπάρχουν αρκετά ακίνητα στο Βόλο που ανήκουν σε τράπεζες, ιδρύματα και φορείς τα οποία επί χρόνια παραμένουν αναξιοποίητα, όπως π.χ. αυτό που βρίσκεται στην οδό Ανθ. Γαζή και Ροζού" και όπως επισημαίνει, είναι καιρός να αναλάβουμε δράση προκειμένου να βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.
Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου