Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Επισημοποιήθηκε ο... πολιτικός αρραβώνας Σακοράφα - ΣΥΡΙΖΑ

Κοινή συνέντευξη Τύπου
Τσίπρα - Σακοράφα και
έπεται συνέχεια...

ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η πολιτική συνεργασία της ανεξάρτητης βουλευτού Σοφίας Σακοράφα με τον ΣΥΡΙΖΑ επισημοποιήθηκε χθες, δίνοντας αφορμή τόσο στην ίδια όσο και στον Αλέξη Τσίπρα να καλέσουν τις ευρύτερες δυνάμεις της Αριστεράς να κάνουν κοινά βήματα ως αντίβαρο στις δυνάμεις που στηρίζουν το Μνημόνιο.
Σύμφωνα με τη Σοφία Σακοράφα, «η συγκρότηση αυτού του συνασπισμού εξουσίας εμπεριέχει δύο στοιχεία:
την ανατροπή και την κατάφαση, τη θετική πρόταση διεξόδου από την κρίση. Η άμεση απαλλαγή της πατρίδας μας από το Μνημόνιο και τα παρεπόμενά του, η επιθετική επαναδιαπραγμάτευση και η ταυτόχρονη άρνηση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, ως απεχθούς, η κοινωνικοποίηση του τραπεζικού τομέα, η εφαρμογή ενός εναλλακτικού αναπτυξιακού σχεδίου, με πρώτο και άμεσο στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση, η αναδιανομή του πλούτου, η διασφάλιση των δημοσίων αγαθών, αποτελούν τους πυλώνες αυτού του συνασπισμού εξουσίας».
Στην τοποθέτησή της η προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής είπε ότι η πολιτική που εφαρμόστηκε από τον Μάιο του 2010 «ήταν προαποφασισμένη και προσχεδιασμένη».
Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση προς τους πολίτες «που πιστεύουν, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν, ότι ενώνοντας τις δυνάμεις με τη ριζοσπαστική Αριστερά, αλλά και με όλους εκείνους που έχουν συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης να προστατεύσουν την κοινωνία και τον τόπο, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα». Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ζητάει «ούτε δηλώσεις μετάνοιας για τις επιλογές τους στο παρελθόν ούτε είμαστε εμείς αυτοί που θα τους δώσουμε συγχωροχάρτι».
Η Σοφία Σακοράφα επέμεινε ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. «Μίλησα για μια συνεργασία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και με στόχο, και ότι όλες οι δυνάμεις, οι οποίες θα ενταχθούν σε αυτή τη διαδικασία, διατηρούν την αυτοτέλειά τους», εξήγησε η ίδια και πρόσθεσε: «Με αυτή την έννοια, λοιπόν, μέχρι και το τέλος των εκλογών θα είμαι μια ανεξάρτητη βουλευτής, συνεργαζόμενη σε κοινές δράσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Ρεπορτάζ: enet.gr
 Άλλα ρεπορτάζ: Το ΒΗΜΑ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου