Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στροφή Γιλμάζ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ ΔΑΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΝΑΣΚΕΥΗΣ (!) ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ!!!
Από iskra.gr
Οι πρωτοφανείς δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, περί εμπλοκής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του σε εμπρησμούς στην Ελλάδα κατά την περίοδο 1995-97, κατά την οποία πρωθυπουργός στην Τουρκία ήταν η Τ. Τσιλέρ, δημιούργησαν, όπως είναι φυσικό, σάλο σε Ελλάδα και Τουρκία!

Για να κατασιγάσουν τις εύλογες αυτές αντιδράσεις, οι οποίες αμέσως άρχισαν να λαμβάνουν εκρηκτικές διαστάσεις, ιδιαίτερα μέσα στην ελληνική κοινή γνώμη, τόσο η κυβέρνηση της Τουρκίας όσο και ο ίδιος ο Μ. Γιλμάζ, κατέφυγαν στη γνωστή αλλά ελάχιστα πειστική, τακτική των διαψεύσεων.
Ο Μ. Γιλμάζ έφτασε μάλιστα σε τέτοιο σημείο αγυρτείας, ώστε να ισχυρισθεί ότι μιλούσε για εμπρησμούς της Ελλάδας σε τουρκικά δάση στα παράλια της Τουρκίας και όχι για το αντίστροφο!
 
Από χτες, οι δηλώσεις Γιλμάζ επιχειρούνται να αποδοθούν, από κυβερνητικούς και διπλωματικούς κύκλους της Τουρκίας, σε υπόγειο πόλεμο ανάμεσα στον ίδιο και την προκάτοχο του στην τουρκική πρωθυπουργία Τανσού Τσιλέρ. Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας που επέλεξε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας για να προχωρήσει στις αποκαλύψεις αυτές, δεν αποκλείεται να πρόκειται για μια προσπάθεια επανόδου του στην ενεργό πολιτική δράση!!!
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο Μ. Γιλμάζ επιχείρησε να κάνει στροφή 180 μοιρών και να αποδώσει τις δηλώσεις του σε παρερμηνεία του δημοσιογράφου της εφημερίδας Birgün. Μάλιστα, επιχειρώντας να εξισορροπήσει τις εντυπώσεις από τις καταγγελίες του, κατηγόρησε την Ελλάδα επίσης για εμπρησμούς τουρκικών δασών!
Μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Γιλμάζ κάνει λόγο για παρερμηνεία (!!!) όσων είπε, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του αφορούσαν στις δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν κατά τη δεκαετία του '90 στα παράλια της Τουρκίας και τις πληροφορίες περί ελληνικής ανάμειξης σε αυτές!!!
«Η υπόθεση προκλήθηκε εντελώς από μία παρεξήγηση. Μιλώντας τηλεφωνικά στον Ενβέρ Αϊσεβέρ (ο δημοσιογράφος που δημοσίευσε τις επίμαχες δηλώσεις), απάντησα στην ερώτηση σε ποιες περιπτώσεις ισχύει το κρατικό απόρρητο, λέγοντας ότι αυτό συνήθως σχετίζεται με θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως για παράδειγμα ότι δεν θα ήταν σωστό να δημοσιευτούν οι εκτιμήσεις πως οι πυρκαγιές τη δεκαετία του '90 στα παράλιά μας στο Αιγαίο σχετίζονται με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, εάν για τις πληροφορίες αυτές δεν υπάρχουν αποδείξεις. Όπως καταλαβαίνετε η υπόθεση δεν αφορά τις δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα αλλά στην Τουρκία».
Αργότερα χτες, επανήλθε στο θέμα με νέες δηλώσεις κατά τις οποίες ανέφερε:
«Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες και εκτιμήσεις ότι οι δασικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Τουρκία τη δεκαετία του '90 σχετίζονται με την ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Εγώ εξέφρασα την άποψη ότι θα ήταν λάθος για τις σχέσεις μας με την Ελλάδα να δημοσιευτούν οι πληροφορίες αυτές εάν δεν επιβεβαιωθούν και αποδειχτούν» ανέφερε, καταλήγοντας ότι «η υπόθεση διαστρεβλώθηκε πλήρως για να προκαλέσει αίσθηση».
 ΤΡΙΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011, 14:00

Προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, παραθέτουμε το χτεσινό ρεπορτάζ της Iskra:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!
Απίστευτες αποκαλύψεις από τον Μεσούτ Γιλμάζ! Σύμφωνα με καταγγελία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είχαν συμμετοχή στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, όταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Τανσού Τσιλέρ.
Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Βirgun, ο Γιλμάζ κάνει λόγο για κονδύλια που δόθηκαν τότε ώστε να προκληθεί αποσταθεροποίηση με πραξικόπημα κατά του προέδρου Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν και πυρκαγιές σε ελληνικά δάση. 
Όπως ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, αν και όλοι οι Τούρκοι πρωθυπουργοί ενημέρωναν τον διάδοχο τους σχετικά με το πού και πώς διατέθηκαν τα μυστικά κονδύλια του κράτους, «μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός».
Οι εντυπωσιακές και πρωτοφανείς αποκαλύψεις και καταγγελίες του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ αφήνουν άναυδη την κοινή γνώμη σε Ελλάδα, Τουρκία και όχι μόνο!
Οι φήμες για συμμετοχή τούρκων πρακτόρων σε δολιοφθορές στην Ελλάδα την περίοδο διακυβέρνησης της Τσιλέρ δεν είναι καινούργιες. Ο γνωστός τούρκος δημοσιογράφος Εμίλ Τσολασάν αναφέρει σε βιβλίο του ότι μυστικός πράκτορας τού είχε εκμυστηρευτεί ότι ο ίδιος είχε μεταβεί σε «γειτονική χώρα» και είχε τοποθετήσει βόμβες σε τουριστικά θέρετρα, ενώ την ίδια εποχή ξέσπασαν στην Ελλάδα πολλές πυρκαγιές.
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011
10:45

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου