Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ


Το ΠΑΜΕ Καρδίτσας καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε πικετοφορία που διοργανώνεται την Τρίτη 6 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα και στη συγκέντρωση στη ΔΕΗ την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη στις 8 το πρωί. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ τονίζεται:
«Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα για να αποκρούσουμε τα χαράτσια της κυβέρνησης, της τρόικα, που πάνε στις τσέπες της πλουτοκρατίας!

Απαιτούμε:
- Να ακυρωθεί το χαράτσι για τα σπίτια.
- Να σταματήσει η φοροληστεία.
- Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
Δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί το ρεύμα σε καμία οικογένεια που δεν θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες, να πάρουμε ο καθένας μας, την ευθύνη της οργάνωσης της πάλης, της αντίστασης, της απειθαρχίας.
Αξιοποιούμε όλες τις μορφές δράσης και πάλης, με συνελεύσεις, συσκέψεις κλπ στη δουλειά, στη γειτονιά ακόμα και σε επίπεδο πολυκατοικίας. Να πάρουμε αποφάσεις κατά του χαρατσιού.
Οι εκβιασμοί και οι απειλές της κυβέρνησης ότι θα κοπεί το ρεύμα σε όποιους δεν πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα δε θα περάσουν.
Να αποτρέψουμε στην πράξη με κάθε τρόπο τη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν. Να υπερασπισθούμε κάθε συνάδελφο και γείτονα, με αποφασιστικότητα, κάνοντας ανθρώπινο τείχος μπροστά σε όποιον έρθει να κόψει το ρεύμα. Όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας μια γροθιά, όλη η γειτονιά μαζί. Όσοι παίρνουν το λογαριασμό να ενημερώνουν για το πότε λήγει η προθεσμία πληρωμής το σωματείο τους, τη Λαϊκή Επιτροπή στη γειτονιά, για να υπάρχει ετοιμότητα όταν επιχειρηθεί η διακοπή του ρεύματος.
Να βάλουμε λουκέτο στα ρολόγια, να μην ανοίγουμε την πόρτα στα συνεργεία που έρχονται να κόψουν το ρεύμα.
Ομάδες επανασύνδεσης του ρεύματος σε κάθε σωματείο και γειτονιά. Παντού επιτροπές επαγρύπνησης και περιφρούρησης.
Στην Καρδίτσα και στα χωριά: μέχρι τη Τρίτη το βράδυ συγκεντρώνουμε τις αποδείξεις πληρωμής του ρεύματος (μόνο) και τις δίνουμε στις Λαϊκές Επιτροπές.
Την Τετάρτη το πρωί στις 8 η ώρα όλοι μαζί θα πάμε στη ΔΕΗ να παραδώσουμε τις αποδείξεις και να δηλώσουμε ότι δεν πληρώνουμε το χαράτσι.
Κανένας μόνος του – όλοι μαζί μπορούμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου