Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Αλέκα Παπαρήγα: Να μην πετύχει ο προϋπολογισμός

Αν υλοποιηθεί, αυτό θα σημάνει νέους φόρους και δραματικές περικοπές
Το ΚΚΕ θα επιδιώξει να μην πετύχει κανένας από τους στόχους αυτού του προϋπολογισμού, υπογράμμισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συζήτηση για την κύρωσή του. Έστρεψε δε τα πυρά της κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ λέγοντας ότι φοβούνται μία μεγάλη κοινωνική έκρηξη  και κάλεσε το λαό να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο ακόμα και της γενικευμένης στάσης πληρωμών.


«Θα παλέψουμε για να μην πετύχει ο προϋπολογισμός και αυτό θα γίνει με όρους ισχυρού λαϊκού κινήματος» υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ.

Προειδοποίησε δε ότι, αν υλοποιηθεί ο προϋπολογισμός, αυτό θα σημάνει νέα μέτρα, ακόμα και «μέτρα ασύλληπτα μέχρι σήμερα», νέους φόρους και δραματικές περικοπές σε κάθε επίπεδο και ειδικά στον κοινωνικό τομέα.

Τόνισε δε ότι οι επενδύσεις από τους επιχειρηματίες δεν θα έρθουν και πάλι «αν δεν φύγει από τη μέση το εμπόδιο στη μεγάλη τους κερδοφορία» και διευκρίνισε ότι τα μέτρα από την κυβέρνηση «επιδιώκουν να φύγει από τη μέση ακόμα και το παραμικρό ίχνος λαϊκής αντίστασης».

Κάλεσε παράλληλα το λαό να πάρει τα μέτρα του γιατί σύντομα, όπως εκτίμησε, μπορεί να υπάρξει στάση πληρωμών όχι μόνο από το δημόσιο τομέα σε μισθούς και συντάξεις, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα.

Ο λαός πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα ακόμα και «για τη μέγιστη καταστολή και κρατική βία», πρόσθεσε και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ φοβούνται μία μεγάλη κοινωνική έκρηξη. Η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, συνέχισε, είναι δείκτης της επιθυμίας για την εξαπόλυση της καταστολής, τόνισε.

Πάντως επισήμανε ότι όποιος πιστεύει ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η πτώχευση ή η εξαθλίωση λαού μέσα από εκλογές «είναι ή αφελής ή έχει κάτι άλλο στο νου του».

Σε ό,τι αφορά τέλος την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, η κυρία Παπαρήγα είπε ότι καμία πολιτική απόφαση στα πλαίσια της Ευρωζώνης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την βαθιά κρίση έστω και αν αυτή η απόφαση είναι ομόφωνη.

«Δεν μπορούμε να μιλάμε για το σύγχρονο καπιταλισμό με όρους της δεκαετίας του '20 ή να συζητάμε για τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων σαν να είμαστε στη δεκαετία του '40», σημείωσε .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου