Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Ας αφήσουν την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της

Το "σημιτόπουλο" του 2000 Τάσος Γιαννίτσης επανήλθε σήμερα, στην εποχή του Άδωνη και του Βορίδη, να εφαρμόσει ό,τι τότε δεν είχε καταφέρει...

Η συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών γίνεται «σε κενό αέρος» αναφέρει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και προσθέτει με νόημα ότι «όποια πολιτική δύναμη θέλει να σταματήσει το έργο της κυβέρνησης, μπορεί να το κάνει άμεσα αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τις επιλογής της».
Ο κ. Γιαννίτσης τονίζει ότι υπήρξε ευρύτατη ανακούφιση στο εξωτερικό για τη πολιτική συμφωνία να ανατεθεί στον Λουκά Παπαδήμο η διακυβέρνηση της χώρας, αλλά παράλληλα και αγωνία για το αν θα μπορέσει να φέρει σε πέρας την αποστολή της χωρίς πολιτικούς κλυδωνισμούς.
Αν και δεν ανοίγει με δική του πρωτοβουλία θέμα εκλογικού νόμου, τονίζει ότι αποτελεί μείζον θέμα που απαιτεί πολιτικές συνεννοήσεις και συμφωνία.
Παράλληλα, θεωρεί ότι σε μια περίοδο τεράστιων θυσιών, τα κόμματα θα έπρεπε να συμμετέχουν τουλάχιστον ισοδύναμα με τον απλό κόσμο στην προσπάθεια μείωσης των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου