Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

Αύξηση έμμεσου φόρου στα ξύλα για τζάκι και σόμπα!

Ενσωμάτωση έκτακτης εισφοράς στην τιμή των ξύλων για να αντισταθμιστούν τα διαφυγόντα έσοδα από την μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου, που οφείλεται στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομίας.
(Διαβάστε το ρεπορτάζ του protagon.gr έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον!!... μέχρι το τέλος του!!)

Σε μια «διορθωτική» κίνηση, ώστε να αποθαρρύνουν τη μαζική στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης (τζάκι, ξυλόσομπα, φουφού, κοκ), προχώρησε η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας, ύστερα από την απροθυμία πολλών πολυκατοικιών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τιμή της ξυλείας για τζάκι και γενικά για κάψιμο θα εξισωθεί σε πρώτη φάση με την ξυλεία που χρησιμοποιείται για πατώματα, για ντουλάπες και για επενδύσεις εξωτερικών χώρων (ξύλο teak). Με τον μέτρο αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι καταναλωτές «θα αφήσουν τις εξυπνάδες» και θα «ανάψουν πάλι το καλοριφέρ», ώστε να καλυφθεί η τρύπα των 6 δις του προϋπολογισμού. «Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν εκμεταλλευθήκαμε όσο έπρεπε το απρόσμενο κρύο του Οκτωβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.
Πάντως, σταδιακά το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε ο,τιδήποτε εύφλεκτο μπορεί να καεί σε βαρέλι, καθώς πιστεύεται ότι το καταναλωτικό κοινό θα παρουσιάσει δείγματα ανυπακοής και θα αρχίσει να καίει λάστιχα και άλλα αντικείμενα, στις πυλωτές των πολυκατοικιών και στα μπαλκόνια.
Εννοείται ότι από την αύξηση της φορολόγησης στην ξυλεία για τζάκι και σόμπα, εξαιρείται η Εκκλησία, αφού το ξύλο που χρησιμοποιεί για θέρμανση, θεωρείται «τίμιο Ξύλο» και δεν υπόκειται στους ανθρώπινους νόμους.
Όσο κι αν το παραπάτω κείμενο είναι μούφα του protagon.gr, μην νομίσετε πως θα αργήσουν να το εφαρμόσουν οι βενιζελο-παπαδήμηδες. Είναι αποφασισμένοι να κάνουν ακόμα χειρότερο στον ελληνικό λαό για "να σώσουν την... πατρίδα", δηλαδή τα διεθνή αφεντικά τους. Όσο μένουμε απαθείς και δεν κινούμαστε εξ αρχής εναντίον τους, θα γευτούμε (μεταφορικά) ακόμα μεγαλύτερα κ@βλΙ@ στον κwlo μας. Και μετά θα ξαναλέμε "περαστικά μας" αλλά θα είναι και πάλι αργά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου