Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

«Είναι η τελευταία μας ευκαιρία»

Επιμένει ακόμα ο Σαχινίδης πως όσα έχουμε υποστεί είναι για τη... σωτηρία μας!! Ουστ... παλιοτόμαρα

Είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας στη διαπραγμάτευση για τη σωτηρία της, και «είναι αυταπάτη να πιστεύει κανείς ότι η διαπραγμάτευση είναι ένα χαρτί που το παίζεις όταν επιθυμείς».
Αυτό υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στην εφημερίδα Real News.

Ο κ. Σαχινίδης παραδέχεται τη λήψη νέων μέτρων, καθώς, όπως λέει, «η δημοσιονομική προσαρμογή των επόμενων χρόνων θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στις διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση της νέας δανειακής σύμβασης».
Χαρακτηρίζει αναπόφευκτη την προσφυγή στο Μνημόνιο και εκτιμά πως το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους, δίνει την ευκαιρία να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας, ενώ παρέχει τη δυνατότητα να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.
Σχετικά με τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Σαχινίδης, τονίζει πως τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τη γενναία στήριξη από τον προϋπολογισμό και ουσιαστικά προβλέπει μειώσεις, ενώ για τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνει πως αυτό είναι θέμα των κοινωνικών εταίρων. Τονίζει, όμως, πως «θα πρέπει να καταλήξει η συζήτηση σε λύσεις, για να αντιμετωπιστεί η παρούσα αρνητική συγκυρία».
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου