Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Ανδρέας Παπαδόπουλος: «Δεν μπορεί να υπάρξει πεδίο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του Κουβέλη στον Γιώργο Κατσίγιαννη (Μετρό)


Για άλλη μια φορά τα επίσημα στελέχη της ΔΗΜΑΡ δεν χάνουν την ευκαιρία να τη διατυμπανίζουν συνεχώς τη φράση "δεν μπορεί να υπάρξει πεδίο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ". 
Δύο καλοπροαίρετες ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1. Ποιά είναι η Αριστερά που κάθεται στη γωνία και «πετάει πέτρες στο σύστημα», και περιμένει τη Δευτέρα Παρουσία του σοσιαλισμού; 
2. Μαζί με ποιούς θα συμμετάσχει στη διακυβέρνηση του τόπου η ΔΗΜΑΡ;
(Σχόλιο ecoleft - Τα δικά μας σχόλια-ερωτήσεις, εμβόλιμα στο κείμενο της συνέντευξης, παρακάτω...).


Ανοικτός στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές εμφανίζεται ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, μιλώντας στη «metro». «Δεν περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία του σοσιαλισμού. Θέλουμε να επηρεάσουμε τα πράγματα και να στρίψουμε το τιμόνι της χώρας προς μια προοδευτική κατεύθυνση», δηλώνει με νόημα. Ο ίδιος σημειώνει ότι στη ΔΗΜ.ΑΡ. υπάρχει ικανοποίηση για τα υψηλά ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, αλλά «δεν μας οδηγούν σε εφησυχασμό».


Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν θεαματική άνοδο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.). Μήπως είναι συγκυριακό αυτό το αποτέλεσμα; Διότι και στο παρελθόν είδαμε κόμματα και πολιτικούς αρχηγούς να ξεφουσκώνουν «δημοσκοπικά».
- Το αν είναι συγκυριακή ή μόνιμη η δημοσκοπική άνοδος της ΔΗΜ.ΑΡ. θα φανεί αποκλειστικά το βράδυ των εκλογών. Μολονότι τα αυξημένα ποσοστά μάς ενθαρρύνουν και μας ικανοποιούν, δεν μας οδηγούν σε εφησυχασμό. Αυτή την ώρα, μεγάλα στρώματα της κοινωνίας στρέφουν το βλέμμα τους προς εμάς. Το ζητούμενο για τη Δημοκρατική Αριστερά είναι η σχέση αυτή να αποκτήσει μόνιμα πολιτικά χαρακτηριστικά. Εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια υπεύθυνη στάση απέναντι στη χώρα και την κοινωνία, ενισχύοντας καθημερινά τον προγραμματικό μας λόγο και την παρουσία μας σε κάθε γειτονιά της χώρας.

Ενώ δεν αρνείστε τη συνεργασία με τους «αντιμνημονιακούς» βουλευτές του  ΠΑΣΟΚ, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν συναινείτε στη συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού μετώπου;
- Η Δημοκρατική Αριστερά δεν αρέσκεται σε συνεργασίες που έχουν ως συγκολλητική ουσία το «αντί». Προτιμούμε τις θετικές προσεγγίσεις, με δυνάμεις που συμφωνούνε με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, με τη συμμετοχή μας στη ζώνη του ευρώ, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, με τη δημοσιονομική εξυγίανση, με την ξεκάθαρη τοποθέτηση απέναντι στα φαινόμενα της βίας. Είμαι βέβαιος ότι αν ανοίξει ο διάλογος πάνω σε αυτά που σας προανέφερα, θα διαπιστώσουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πεδίο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
(ΣΥΡΙΖΑ όχι! ΚΚΕ όχι! Τι απομένει;; 
Μα... ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ!!! 
Και γαμώ το αριστερό κόμμα!!! 
Και γαμώ το "δημοκρατικό σοσιαλισμό" του!!! 
Με τους νεοφιλελεύθερους και τους φασίστες!!!)

Την επόμενη μέρα των εκλογών, και εφόσον δεν υπάρξει αυτοδυναμία, έχετε σκοπό να συζητήσετε το ενδεχόμενο συμμετοχής σας σε μια κυβέρνηση συνεργασίας;
- Είναι προφανές ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι αδιάφορη για το περιεχόμενο της διακυβέρνησης της χώρας (σ.σ. Άραγε, τι θέλει να μας πει ο Ανδρίκος;;). Εμείς δεν είμαστε μια Αριστερά που κάθεται στη γωνία και «πετάει πέτρες στο σύστημα», ούτε περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία του σοσιαλισμού. Θέλουμε να επηρεάσουμε τα πράγματα και να στρίψουμε το τιμόνι της χώρας προς μια προοδευτική κατεύθυνση (σ.σ. με το ΠΑΣΟΚ; τη ΝΔ; το ΛΑΟΣ;;; με ποιους;;; δεν υπάρχουν άλλοι!!). Βασική προϋπόθεση είναι οι προγραμματικές συμφωνίες και τα φερέγγυα πρόσωπα (σ.σ. Ποια φερέγγυα πρόσωπα; Παπαδήμο; Γιωργάκη και τα τσιράκια του;; Άδωνη και Βορίδη μήπως;;; Μπράβο Αντρίκο!!! Εύγε Φανούριε-Φώτιε Κουβέλη!!!!). Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο λαός είναι εκείνος που θα κρίνει τι ζητά από το κάθε κόμμα. Είναι εντελώς διαφορετικό για τη ΔΗΜ.ΑΡ. να έχει πάρει, για παράδειγμα, ποσοστό 3% και εντελώς διαφορετικό να έχει πάρει ποσοστό 13%, όπως δείχνουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις. Η βούληση του ελληνικού λαού είναι εκείνη που θα καταδείξει τι ζητά από τη Δημοκρατική Αριστερά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν θα προδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών! (σ.σ. Και δεν μας λες ρε Αντρίκο, αν πάρετε 3% τι θα σημαίνει; Και αν πάρετε 13% προς ποια κατεύθυνση θα πάτε;; Με ποιους θα συνεργαστείτε;; Δεν μας τα λες από τώρα, για να αποφασίσει ο κόσμος αν αξίζει τον κόπο να σας ψηφίσει;; Ή θα το κρύβετε κι αυτό μέχρι τις εκλογές, όπως συνηθίζουν να κάνουν οι φίλοι σας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ;;;;;)

Το Μνημόνιο εσείς το διαβάσατε στη Δημοκρατική Αριστερά;
- Είναι αυτονόητο ότι τόσο ο Φώτης Κουβέλης, όσο και οι τρεις βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ., ο Θανάσης Λεβέντης, ο Νίκος Τσούκαλης και ο Γρηγόρης Ψαριανός, μελέτησαν ενδελεχώς το Μνημόνιο. Για αυτό και το καταψήφισαν! Διότι διέβλεψαν εγκαίρως (και όχι εκ των υστέρων και με εκλογικά κίνητρα, όπως βλέπουμε σήμερα κορυφαίους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ) ότι οδηγεί τη χώρα σε βαθιά ύφεση και την κοινωνία σε διάλυση, ότι δεν δημιουργεί καμία προοπτική εξόδου από την κρίση. Από κει και πέρα, όμως, δεν αρκεστήκαμε στο στείρο αντιμνημονιακό λόγο. Δεν κάναμε σημαία μας την αντίθεσή μας στο Μνημόνιο. Προσπαθήσαμε να καταθέσουμε τις εναλλακτικές μας προτάσεις και να εξηγήσουμε γιατί υπήρχαν και άλλες λύσεις (σ.σ. Ααααα νάτα και τα ΨΕΜΑΤΑΚΙΑ!!! Και ποιες είναι οι "άλλες λύσεις" ρε Αντρίκο;; Πού θα τις βρούμε να τις διαβάσουμε παλικάρι μου;;; Ή θα μας τις πείτε μετά τις εκλογές, όπως συνηθίζουν οι φίλοι σας του ΠΑΣΟΚ;;;). Αρκετούς μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου, όλοι συμφωνούν ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει και ότι ο κ. Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε το παραμικρό. Φοβάμαι ότι είναι αργά. (σ.σ. Αααααα μάλιστα!! "Αρκετούς μήνες" είπες;; Μα πέρασαν ήδη σχεδόν δύο χρόνια, εσείς τώρα το πήρατε είδηση ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει;;; Να σου θυμίσω ότι η Αριστερά "που πετάει πέτρες στο σύστημα" (όπως λες) το ήξερε και εναντιώθηκε από την αρχή Αντρίκο, καμάρι του Φανούρη!! Την ώρα που εσείς κοιτούσατε πώς θα προσκολληθείτε στο σύστημα του Μνημονίου ξεγελώντας τους ανθρώπους της Αριστεράς;... Φτου σας!! Μην σας ματιάσουμε κιόλας, εκκολαπτόμενα λαμόγια, ξεπουλημένα καθίκια...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου