Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: «Ηγεσία πολιτικών νάνων που υπογράφει την υποδούλωση της χώρας»

«Να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και τα τρία κόμματα που στηρίζουν αυτό το διασυρμό», δήλωσε σήμερα, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις ο πρόεδρος τη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες».
Σε μια από τις πλέον σφοδρές επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, ο κ. Τσίπρας, αφού έκανε λόγο «για ηγεσία πολιτικών νάνων», είπε ότι
«επανέφεραν το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για να διαχειριστεί τη χρεοκοπία που προσυπέγραψαν, υποθήκευσαν την Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο και καταδίκασαν τη ζωή, τη δική μας και των παιδιών μας, στη μόνιμη φτώχεια».
Πρόκειται για μια χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία που δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να κοιτάξει στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «είναι όλοι τους υπόλογοι στην ιστορία του τόπου και τον ελληνικό λαό».
Για την εικόνα των διαπραγματεύσεων, ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο «για παρωδία διαπραγμάτευσης της τελευταίας στιγμής που απλώς επικύρωσε με μελοδραματικό ντεκόρ την καταρράκωση της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, τον ευτελισμό της δημοκρατίας, τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα του τρίτου κόσμου» και σημειώνει ότι «μια ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες, στον άγριο καπιταλισμό και στον οικονομικό σωβινισμό της κ. Μέρκελ και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υποκύπτοντας στα εκβιαστικά διλήμματα που η ίδια δημιούργησε».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, αυτό το έγκλημα σε βάρος του τόπου δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθεί» και εξέφρασε την ελπίδα ότι το πακέτο της χρεοκοπίας δεν θα περάσει, καλώντας όλους «σε δημοκρατική και πατριωτική ενότητα», καθώς, όπως είπε, «είναι η ώρα να πάρει ο λαός στα χέρια του το θέμα της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας».
Ο κ. Τσίπρας κάλεσε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, σε μια πλατιά λαϊκή ενότητα αντίστασης και επίσης κάλεσε «τους πραγματικούς διανοούμενους, τον πνευματικό και επιστημονικό κόσμο της χώρας, να μπουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα. Σε έναν κοινωνικό ανένδοτο, με στόχο την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, που αποτελεί προϋπόθεση για τη σωτηρία της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου