Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΚΚΕ οξύνει αντιθέσεις γιατί δεν μπορεί να δικαιολογήσει την άρνησή του για συνεργασία...

Για την ηγεσία του ΚΚΕ, το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά στάθηκε μια πολύ καλή αφορμή για να οξύνει αντιθέσεις, να δημιουργήσει (τεχνητά) αντιπαλότητα και με αυτόν τον τρόπο να δικαιολογηθεί, προς τα μέλη του, για την επίμονη άρνησή της για συνεργασία με την υπόλοιπη Αριστερά. Δεν είναι τυχαία που στο συλλαλητήριό της ΚΝΕ για τα ναρκωτικά (το psi είναι ελάσσονος σημασίας για το ΚΚΕ... κουφάλες ηγεσίες!) φώναζαν «Θέλουν ελεύθερα ναρκωτικά / Κυβέρνηση, Συνασπισμός και Αφεντικά».
Η πραγματικό της είναι πολύ απλή:
KΚΕ-ΝΔ-ΛΑΟΣ κοινή στάση στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά!!


---------------------------------

Λέει η ΚΝΕ: «Ναρκωτικό είναι και η μεθαδόνη, μπορεί να έχει λιγότερες συνέπειες απ’ ό,τι το χασίς αλλά είναι ο προθάλαμος για το χασίς ή παράλληλη χρήση με ηρωίνη»..
Επειδή οι πολιτικοί αρχηγοί και τα στελέχη σοβαρών κατά τα άλλα κομμάτων, δεν επιτρέπεται να εκστομίζουν με τόση ευκολία ανυπόστατες απόψεις για θέματα που αφορούν στο ευρύ κοινό, να υπενθυμίσω ότι η μεθαδόνη και τα άλλα υποκατάστατα της ηρωίνης δεν προκαλούν ιδιαίτερη ευφορία και ουδείς νέος ξεκινά χρήση ουσιών με την μεθαδόνη…
Επίσης το ότι η μεθαδόνη είναι προθάλαμος του χασίς, αποτελεί επιστημονικό ανέκδοτο…
Είπαμε να εκφράζουμε διαφορετική άποψη και ας είναι βαθειά συντηρητική αλλά μην καταφεύγουμε σε ακροβατισμούς τρομοκρατικού τύπου που συσκοτίζουν την κοινή γνώμη..
Έλεος ρε παιδιά.. Επιστήμονες σοβαρούς έχετε… Αυτά σας λένε;;

---------------------------------

Το νομοσχέδιο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό… Όμως για πρώτη φορά ανοίγονται δρόμοι μπας και σωθεί κάνας άνθρωπος ακόμα που είναι ήδη χρήστης...Το ότι επιφυλάσσομαι γιατί το έφερε το ΠΑΣΟΚ είναι άλλο θέμα… Όμως ο τρόπος που δηλώνει την αντίθεσή του το ΚΚΕ σε όσους έχουν διαφορετική άποψη για την χρήση είναι προβληματικός… Ούτε ναρκωκουλτουριάρης είμαι, ούτε υποστηρίζω τούς εμπόρους… Όμως η εμπειρία μου στο θέμα εδώ και 25 χρόνια μου έχει δείξει πως η πολιτική της απαγόρευσης έχει οδηγήσει σε μεγάλη εξαθλίωση... Και επειδή δεν πιστεύω σε «καθαρές κοινωνίες» -το θεωρώ μύθο- προτιμώ ακόμα και ενδιάμεσες λύσεις που μπορούν να σώσουν κάποιους ανθρώπους.

---------------------------------

Το ΚΚΕ δεν ψήφισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο γιατί τάσσεται κατά της αποποινικοποίησης της χρήσης ουσιών. Είναι λάθος αυτό. Το να κλείνεται στη φυλακή ένα πρεζόνι είναι προοδευτική πρόταση για μια κοινωνία του 21ου αιώνα;;;
Μα δεν είναι μόνον αυτό... Εδώ μπαίνουν μέσα άνθρωποι για μισό γραμμάριο χασίς και διαλύονται οικονομικά και όχι μόνο… Και τελικά όσοι πάνε φυλακή οδηγούνται στην απεξάρτηση!!! Χειρότερα γίνονται.. Και 20% πιθανότητες να είχαν για να θεραπευτούν, με την φυλάκιση χάνονται οριστικά…

---------------------------------

«ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ - ΔΗΜΑΡ κι αφεντικά, θέλουνε ελεύθερα τα ναρκωτικά!» φωνάζανε επίσης τα ΚΝΕ γύρω-γύρω από την Ομόνοια... Και οι χρήστες της περιοχής έκαναν τον σταυρό τους παρακαλώντας και έβριζαν τα ΚΝΕ, τα οποία δεν ήταν παραπάνω από 200!! (τα υπόλοιπα είχαν πάει σε ρεμπετάδικα για να τραγουδήσουν… χασικλίδικα!!).
Αυτό που βγαίνει από το παραπάνω σύνθημα της ΚΝΕ, είναι η πραγματικότητα:
«KΚΕ-ΝΔ-ΛΑΟΣ κοινή στάση στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά!!»

---------------------------------

Κατά το «η πυρκαγιά πολεμιέται με φωτιά», η τετράγωνη λογική του ΚΚΕ αντιμετωπίζεται μόνο τετραγωνίζοντας τον κύκλο...
Θυμάμαι τη δεκαετία του 70 που είχαν θέμα με το ροκ, τους μαλλιάδες, τον «ξενόφερτο τρόπο ζωής» κλπ... Υπήρχε λογική; Όχι!!
Έτσι και τώρα... Βράζει πολιτικά και ιδεολογικά μέσα στους ίδιους κύκλους της παράνοιας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου