Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

"Είμαστε όλοι Έλληνες"!!

Δυναμικές οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στις πρωτεύουσες του κόσμου, στον αγώνα του ελληνικού λαού για ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια. 
Χιλιάδες πολίτες και μαζί τους Έλληνες ομογενείς, έστειλαν μήνυμα ξεκάθαρο στις νεοφιλελεύθερες ηγεσίες: «Είμαστε Όλοι Έλληνες», εννοώντας ότι ο αγώνας των Ελλήνων είναι κοινός σε όλους τους λαούς και για όλους τους ανθρώπους. 
Ακολουθεί συγκεντρωτικό φωτορεπορτάζ που θα ενημερώνεται διαρκώς:

(Πηγή: tsantiri.gr)

Διαδήλωση στο Παρίσι

Το συλλαλητήριο στο Παρίσι ξεκίνησε από την πλατεία του Τροκαντερό, πέρασε μπροστά από τα γραφεία του ΔΝΤ για να καταλήξει στη Γαλλική Βουλή.
Το κεντρικό σύνθημα ήταν, «όχι στην Ευρώπη των αρπακτικών του καπιταλισμού, ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης».

Πάνω από 17 συνολικά οργανώσεις συμμετείχαν κάτω από τον συντονισμό της «Union Syndicales de Solidarite» ( Eνωση Συνδικαλιστικών οργανώσεων αλληλεγγύης ).

Ανάμεσά τους πολλές συνδικαλιστικές και άλλες αριστερές οργανώσεις, το κίνημα των Αγανακτισμένων, καθώς και η Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων.

Συμμετείχε επίσης και το Μέτωπο της Αριστεράς που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Γαλλικού Κομμουνιστικού κόμματος και των άλλων αντικαπιταλιστικών κομμάτων, ενόψει των προεδρικών εκλογών με υποψήφιο τον πρώην σοσιαλιστή Ζαν Πιέρ Μελανσόν, ο οποίος επανειλημμένα στις ομιλίες του έχει διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση στην Ελλάδα.
Με τις Ελληνικές τους Σημαίες, υπερήφανοι που είναι Έλληνες μαζί με χιλιάδες Παριζιάνους που επίσης φώναζαν «Είμαστε Όλοι Έλληνες», ομογενείς διαδήλωσαν στο Παρίσι! Ένα νέο παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό γεννιέται! Έλληνες και Ευρωπαίοι, όλοι μαζί, να ανατρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη τυραννία! Αλληλεγγύη το όπλο των λαών! Αυτό που βλέπετε είναι ο υγιής διεθνισμός, όταν οι λαοί παλεύουν μαζί για τα δικαιώματά τους!

Η φωτογραφία μιλά από μόνη της! Μεγαλειώδης η διαδήλωση στο Παρίσι Ελλήνων και Γάλλων πολιτών. Οι λαοί της Ευρώπης ξεσηκώνονται και ένας νέος πανευρωπαϊκός αγώνας ξεκινά για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία! Η Ελλάδα ξαναδίνει το φως της Δημοκρατίας με τους ηρωικούς αγώνες του ελληνικού λαού που ματώνει εδώ και δύο χρόνια σε δρόμους και πλατείες! Τώρα ξυπνάνε και οι άλλοι λαοί και συντάσσονται στον κοινό μας αγώνα!

 

 

Διαδήλωση στο Άμστερνταμ

Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν και στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, στο Άμστερνταμ! Πύρινοι λόγοι ακούστηκαν κατά των πολιτικών και των νεοφιλελεύθερων μέτρων που λαμβάνονται εναντίον των λαών της Ευρώπης με πειραματόζωα τους Έλληνες! Ορισμένοι ομιλητές είπαν ότι ακόμα και η Ολλανδία θα ξεσηκωθεί, ακολουθώντας το δρόμο της αντίστασης που έδειξαν οι Έλληνες. Όλοι δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό με δημόσιο όρκο που πήραν!


 

Διαδήλωση στο Εδιμβούργο

Η φωτογραφία ανέβηκε στο twitter και είναι από την πρωτεύουσα της Σκωτίας, Εδιμβούργο. Και εκεί είναι όλοι Έλληνες!

 

 

Διαδήλωση στο Λονδίνο

Φωτογραφίες από την διαμαρτυρία αλληλεγγύης υπέρ του ελληνικού λαού στο Λονδίνο.






 

 

Διαδήλωση στη Βαρκελώνη

Δείτε φωτογραφίες που ανέβηκαν στο twitter από τη συγκέντρωση στην πλατεία Catalunya της Βαρκελώνης, του κινήματος «Είμαστε Όλοι Έλληνες» (#WeAreAllGreeks). Οι Ισπανοί βρίσκονται από την αρχή κοντά στον αγώνα μας που τον θεωρούν και δικό τους. Μη ξεχνάμε ότι το Κίνημα των Αγανακτισμένων ξεκίνησε από την Ισπανία για να στεριώσει στην Ελλάδα.

 

 

Διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες

Διαμαρτυρία ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον ελληνικό λαό έγινε και στις Βρυξέλλες από το κίνημα «Είμαστε Όλοι Έλληνες». Η φωτογραφία κυκλοφορεί στο twitter.

Δεκάδες πολίτες και στις Βρυξέλλες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, διαμαρτυρόμενοι με το σύνθημα «Είμαστε ΟΛΟΙ Έλληνες». Η συγκέντρωση έγινε έξω από την ελληνική πρεσβεία.

 

 

Διαμαρτυρία στη Μαδρίτη

Ισπανοί αλληλέγγυοι στον αγώνα του ελληνικού λαού, διαμαρτύρονται έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη.

 

 

Διαμαρτυρία στο Μεξικό

Το κίνημα υπέρ της Ελλάδας δεν περιορίστηκε μόνο στην Γηραιά Ήπειρο, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και στο Μεξικό δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό…


Φωτορεπορτάζ από τις διαδηλώσεις συμπαράστασης στην Ελλάδα και τους Έλληνες, που έγιναν χθες σε χώρες της Ευρώπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου