Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Τσίπρας: Παραπάνω από ώριμη η απαίτηση για ενότητα της αριστεράς

«Παραπάνω από ώριμη» χαρακτήρισε την ανάγκη για ενότητα της αριστεράς ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ στην οποία θα συζητηθεί η τακτική του κόμματος το επόμενο διάστημα και η πολιτική των συμμαχιών.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εξαπέλυσε επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, όσο και κατά του τραπεζικού συστήματος και των ΜΜΕ, ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγαν τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, που απορρίπτουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας.

Αναφερόμενος στην ψήφιση του νέου Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Βουλή εκβιάστηκε φανερά και ξεδιάντροπα από τη κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει ο εκβιασμός των εταίρων και των πιστωτών. «Δεν πέρασαν τρεις μέρες από το ντελίριο τρομοκρατίας και με το πιο κραυγαλέο τρόπο αποδεικνύεται ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, γιατί όχι μόνο δε σωθήκαμε, αλλά όλα είναι στον αέρα», πρόσθεσε.
Οσον αφορά στις αντιδράσεις που υπάρχουν σε ευρωπαϊκές χώρες, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι δεν είναι τυχαίο ότι στην Ευρώπη μαζικοποιείται όλο και περισσότερο ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα, κάτι που, όπως είπε, είχαμε να ζήσουμε από την περίοδο της χούντας.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην μεταπολεμική ιστορία του τόπου, «λειτουργεί στο εσωτερικό της χώρας ως παπαγαλάκι των πιο αδίστακτων εκβιαστών». «Η χώρα δεν έχει πρωθυπουργό. Έχει πρωθυπουργεύοντα επίτροπο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο κ. Παπαδήμος, αλλά το έλλειμμα ηγεσίας και πολιτικού προσωπικού στα κόμματα εξουσίας.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική και ζήτησε να μην υπογραφεί τίποτα πριν από τις κάλπες, αλλά η κυβέρνηση που θα προκύψει, έχοντας νωπή και ξεκάθαρη λαϊκή εντολή, να διαπραγματευτεί ξανά με τους δανειστές και τους εταίρους μας.
Τέλος, αναπτύσσοντας την πρότασή του για έναν νέο Συνασπισμό εξουσίας σημείωσε ότι η δημιουργία του προϋποθέτει μια ευρύτατη κοινωνική συσπείρωση και μια πλατειά συμμαχία γύρω από το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο.
Στο μεταξύ, το Αριστερό Ρεύμα, τάση του ΣΥΝ, σε κείμενο που κατέθεσε στην ΚΠΕ, διατυπώνει τη θέση ότι αυτή την ώρα η Αριστερά χρειάζεται κατεπειγόντως μια «μεγάλη ανασύνταξη και ένα ριζικό επαναπροσανατολισμό», και να επιδείξει παράλληλα «μεγάλη ωριμότητα, υπευθυνότητα, τόλμη και ριζοσπαστισμό, προκειμένου να αναδειχθεί σε ηγεμονική, εργατική και λαϊκή δύναμη, ικανή να ηγηθεί μιας πορείας διεξόδου για τη χώρα, σε προοδευτική κατεύθυνση, με αντικαπιταλιστική, σοσιαλιστική προοπτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου