Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ξεφυλλίζοντας τα άλμπουμ

Το χθεσινό σημείωμα του κ. Ι.Κ. Πρετεντέρη στα "Νέα" κυριολεκτικά μας άνοιξε τα μάτια. Τα καψίματα, λέει, έχουν τη θέση τους στην οικογενειακή φωτογραφία της αριστεράς. Δανείζεται το σχήμα από τη Ροσάνα Ροσάντα. Ας το δεχθούμε όπως το θέτει για την οικονομία του σχολίου. Αφού λοιπόν είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα, ας ανοίξουμε τα άλμπουμ. Στην Ελλάδα είμαστε όλοι γνωστοί μεταξύ μας.
Ας ανοίξουμε το οικογενειακό άλμπουμ αυτών που εκπροσωπεί ο κ. Πρετεντέρης. Θα δούμε στις πιο πρόσφατες σελίδες τους τοκογλύφους εκβιαστές της Θεσσαλονίκης, τη συμμορία του ΛΑΟΣ, του Θεσσαλονικάρχη κ. Βενιζέλου και της πανταχού παρούσας Εκκλησίας.
Κάτι τέτοιοι τύποι δεν είναι αυτοί που πάνε και σου ζητάνε λεφτά για να μην σου κάψουν το μαγαζί; Κι άλλη φωτογραφία από το άλμπουμ: Ο Παπουτσής που είναι με τον ΓΑΠ. Καλή ευκαιρία να τον εκθέσουμε. Παρακάτω, σελίδες κενές. Ψιλοδιαγράφηκε το μισό πολιτικο σύστημα προχθές και ο κ. Πρετεντέρης, επωφελούμενος από τις καταστροφές, είχε την ευκαιρία να θάψει το θέμα και στο δελτίο και στην εκπομπή του. Κάπου πίσω από μια πλάτη διακρίνεται και ο κ. Λαυρεντιάδης.
Τα φωτογραφικά άλμπουμ έχουν την πλάκα τους. Αυτό που δεν έχει πλάκα είναι ο εμφυλιοπολεμικός κατήφορος των επιχειρημάτων του συστήματος που εκπροσωπεί ο κ. Πρετεντέρης. Ας ξεκαθαρίσουν αν το κοινοβουλευτικό σύστημα και οι εκλογές τελικά τους αρέσουν ή αν θα πρέπει να καμφθούν την ώρα που ανοίγει το Τόκιο, όπως μας ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος.
Γ.Κ.
Από την ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου