Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Στη Βουλή τη Δευτέρα οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έρχεται προς ψήφιση τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις σε μισθους, κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Επίσης θα κατατεθεί δεύτερο νομοσχέδιο, με επείγοντα χαρακτήρα, για τα εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της Υγείας, τις νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα και την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.
Εξάλλου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, το υπουργικό συμβούλιο, στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Τρίτη, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να ρυθμίσει εκκρεμότητες του PSI.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ορίστηκε, στις 8 Μαρτίου αναμένεται να γίνει η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων και στις 11 Μαρτίου να πραγματοποιηθεί.
Στη συνεδρίαση επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας για την έγκριση του νέου οικονομικού προγράμματος στο Εurogroup της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει θετική διάθεση από τους Ευρωπαίους ηγέτες για να δοθεί και το αναπτυξιακό πακέτο, μετά την απόφαση του Εurogroup και την ολοκήρωση του PSI.
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου φέρεται να εξέφρασε τη διαφωνία της για τις περικοπές που συμφωνήθηκαν, τονίζοντας ότι η αρχική πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη για μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατα 15% θα ωφελούσε περισσότερο τα ταμεία. Ωστόσο πρόσθεσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση της κυβέρνησης.
Εκτενής συζήτηση έγινε και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. «Πρόκειται για μεγάλο αναπτυξιακό έργο», δήλωσε ο Παντελής Καψής.
Στο νομοσχέδιο προβλεπει το 1/3 των 6200 στρεμμάτων να γίνει «πράσινο», το 1/3 να δομηθεί και το υπόλοιπο 1/3 ελεύθεροι χώροι.
Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε επίσης και η πορεία του προγράμματος «Ηλιος» και τονίστηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες που μπορεί να δώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου