Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση Παπαδημούλη για να μην κοπούν κύριες και επικουρικές συντάξεις

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στην τηλεόραση του  «ΣΚΑΙ»  (Δ. Οικονόμου) , είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
Σαμαράς και Παπανδρέου μαζί με τον Παπαδήμο ετοίμασαν ένα νομοσχέδιο το οποίο θα παρουσιάσει ο Βενιζέλος το οποίο κόβει αναδρομικά και από επικουρικές και από κύριες συντάξεις αναδρομικά από 1/1/2012 για να μαζέψει 325 εκ. ευρώ. Αντιπροτείνουμε και το έχω καταθέσει ως επίκαιρη ερώτηση αύριο στη Βουλή και ελπίζω η κυβέρνηση να μην είναι πάλι εξαφανισμένη.
Γιατί δεν ακυρώνουμε, γιατί δεν παγώνουμε την προμήθεια των δυο υποβρυχίων από την Γερμάνια (το πρώτο που παραλάβαμε ήταν αυτό που έγερνε) που θα εξοικονομήσει ένα δις ευρώ,
δηλαδή τρείς φορές παραπάνω. Πάγωσαν τα Ρώσικα τεθωρακισμένα, πάγωσαν οι Γαλλικές φρεγάτες! Γιατί να μην παγώσουν και τα δύο υποβρύχιο που κοστίζουν ένα δις ευρώ; Η παραγγελία είναι από τη Γερμανία και η Γερμανία οφείλει να δείξει κατανόηση στα πλαίσια της αλληλεγγύης.
Ο Κον Μπεντίντ λέει: «δεν μπορείτε να εφαρμόζετε τέτοιο υφεσιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα και την ίδια ώρα να τους ζητάτε να αγοράσουν φρεγάτες και πολεμικό υλικό». Η Ελλάδα καταναλώνει το 15% των εξαγωγών της Γερμανίας σε όπλα  και το 12% της Γαλλίας σε όπλα. Αυτό πρέπει επιτέλους να μπει στο τραπέζι και να παρθούν πρωτοβουλίες για ισόρροπη μείωση εξοπλισμών με γείτονες

Νέα μέτρα ύφεσης-λιτότητας φέρνει το μνημόνιο ΙΙ
Το μνημόνιο νο 2 που συμφωνήθηκε χτες και οριστικοποιήθηκε στο Eurogroup, εμπεριέχει το κούρεμα, το οποίο όμως γίνεται μα καθυστέρηση δύο ετών. Θυμίζω ότι όταν το έλεγε πριν από δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μας έλεγαν ότι απαγορεύεται ακόμα και να λέτε τις λέξεις «κούρεμα» «επαναδιαπραγμάτευση» διότι βλάπτεται το έθνος και σ’ αυτό, από τότε συμφωνούσαν και Σαμαράς και Παπανδρέου.
Μαζί όμως με το κούρεμα έρχονται νέα άγρια λιτότητα και νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος και δικαιώματα των εργαζομένων πολύ χειρότερα από τα όσα προέβλεπε το πρώτο μνημόνιο.
Περιλαμβάνεται μια ακόμα πιο σκληρή επιτροπεία και το νέο χρέος θα υπάγεται στο Αγγλικό δίκαιο που είναι μια κίνηση υπέρ των δανειστών μας και μας αφαιρει μια δυνατότητα εκ νέου διαπραγμάτευσης. Οι κυβερνώντες και οι δανειστές μας στις εκτιμήσεις που κάνουν για τη χώρα ομολογούν ότι θα αυξηθεί η ύφεση. Ομολογούν ότι όχι μόνο το 2012 αλλά και το 2013-θυμίζω ότι για το 2012 προβλέπανε ανάπτυξη και επιστροφή στις αγορές, δηλαδή θα είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που θα έχει για έξι συνεχόμενα χρόνια ύφεση.
Στην πρώτη σελίδα του νομοσχεδίου που έρχεται με διαδικασίες κατ επείγοντος η ίδια η τρόικα και οι δανειστές αναφέρουν ότι έχουν αποτύχει και έχουν πέσει έξω. Η πολυπόθητη ανάπτυξη μοιάζει σαν το ορίζοντα «όσο τον πλησιάζει τόσο απομακρύνεται». Όλες οι προβλέψεις μέχρι τώρα πέφτουν έξω, γιατί το σχέδιο του μνημονίου είναι υφεσιακό και ως τέτοιο αυξάνει το χρέος και το κάνει μη διαχειρησιμο. Σε μια οικονομία σαν την δική μας που σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στην εσωτερική ζήτηση όταν χτυπιούνται μισθοί, συντάξεις, χτυπιέται και η μικρομεσαία επιχείρηση.
Η ΝΔ από αντιμνημονιακή δύναμη έχει γίνει δια του κ, Σαμαρά ο βασικός εγγυητής του Μνημονίου λόγο και της κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου