Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

«Νέα λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους»

H Kεντρική Πολιτικη Επιτροπή του Συνασπισμού ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το κείμενο θέσεων για την πολιτική συμμαχιών και τη δράση του κόμματος για το επόμενο διάστημα, ενώ σήμερα, θα τεθεί προς έγκριση και από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα για τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που οργανώθηκαν χθες σε ευρωπαϊκές χώρες.
Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, η συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική του κόμματος, που τέθηκε σε εκλογική ετοιμότητα, μεταφέρθηκε χθες το απογευμα στον ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά σήμερα το απόγευμα.

Δίνοντας τον τόνο για την ανάγκη εγρήγορσης, ετοιμότητας και κλιμάκωσης της πολιτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, είπε ότι το κλίμα εκβιασμών που δημιούργησαν η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν θα μορφοποιηθεί το επόμενο διάστημα εναντίον της Αριστεράς. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται στόχος επιθέσεων που θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα για να εκβιάσουν για μια ακόμη φορά τον λαό.
Απάντηση σε όλα αυτά, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι η ανάγκη να ικανοποιηθεί το αίτημα για τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας που θα εφαρμόσει την εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει μιά νέα λαϊκή εντολή για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με διαγραφή μέρους αυτού και με τη διατύπωση ρήτρας ανάπτυξης ώστε να καταφέρει η χώρα μας να αλλάξει σελίδα.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης που οργανώθηκαν χθες Σάββατο σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις αυτές υποδηλώνουν τη συνειδητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών ότι το πρόβλημα είναι ο καπιταλισμός και είναι ένα κοινό πρόβλημα όλων των λαών της Ευρώπης.
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανήλθε στο ζήτημα του τρόπου διακυβέρνησης της χώρας και υπογράμμισε ότι σήμερα επικρατεί ένα «τρίγωνο της αμαρτίας» που συγκροτούν το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, οι τράπεζες και τα ΜΜΕ με τη διαπλοκή.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης για την αποδοχή του ειδικού λογαριασμού που θα ελέγχει τη ροή των δανείων προς την Ελλάδα, αλλά και θα διαχειρίζεται χρήματα που θα προέρχονται από έσοδα του ελληνικού κράτους, τονίζοντας ότι έχει εκχωρηθεί η εθνική κυριαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου