Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Νέο κόμμα από τους διαγραμμένους

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Πριν ακόμα σβήσουν τα φώτα στη Βουλή σήμερα τα ξημερώματα, άρχισαν οι πρώτες συζητήσεις και ζυμώσεις για τη δημιουργία ενός κόμματος από τους «αντιμνημονιακούς» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που διαγράφηκαν λίγο μετά το χθεσινό τους «ΟΧΙ» στη Βουλή.

Οι εσωτερικές επαφές ανάμεσα στους 43 διαγραμμένους από τα δύο μεγάλα κόμματα βουλευτές, θα πάρουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες μία συγκεκριμένη μορφή με εμφανίσεις και δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, όπου θα παρουσιάζουν ένα κοινό αντι-μνημονιακό μέτωπο στον πολιτικό χάρτη της χώρας, καθώς ήδη κυκλοφορούν σε συζητήσεις τα ονόματα των Χάρη Καστανίδη, Λούκας Κατσέλη, Κώστα Μαρκόπουλου, Κώστα Γκιουλέκα και άλλων.


Με ...όπλο το ΟΧΙ

Βασικό πολιτικό όπλο της νέας αυτής πολιτικής κίνησης θα είναι το ΟΧΙ των βουλευτών στη Βουλή και η αντιμνημονιακή τους στάση, η οποία όμως δεν καταγράφεται πολιτικά – τουλάχιστον μέχρι στιγμής- στις τάσεις του εκλογικού σώματος.

Στους διαγραμμένους της ΝΔ κυρίως, αλλά και ορισμένους από το ΠΑΣΟΚ, στοχεύει και ο κ. Πάνος Καμμένος για την πολιτική του κίνηση, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η οποία βέβαια σε κάθε περίπτωση δεν απασχολεί τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Καστανίδη, Λούκα Κατσέλη και Βάσω Παπανδρέου.

Με νέο κόμμα στις εκλογές
Πάντως, άσχετα με όποια τύχη θα έχει η δημιουργία αυτού του αντιμνημονιακού μετώπου και ο μετασχηματισμός του σε κόμμα, είναι βέβαιο ότι Κατσέλη και Καστανίδης θα προχωρήσουν ο καθένας χωριστά (αν δεν υλοποιηθεί το αντιμνημονιακό κόμμα των διαγραμμένων) στη δημιουργία του δικού τους πολιτικού φορέα που θα εμφανιστεί στις προσεχείς εκλογές .
Πηγή: newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου