Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Άρθρο-φωτιά από την Le Soir: "Οι διεφθαρμένοι Γερμανοί δεν δικαιούνται να μιλάνε για την Ελλάδα"

Στον απόηχο της παραίτησης του Γερμανού προέδρου, Κρίστιαν Βουλφ, υπό το βάρος του οικονομικού σκανδάλου που αποκάλυψε γερμανική εφημερίδα, η Le Soir επιτίθεται στη Γερμανία με σημερινό της άρθρο. «Οι Γερμανοί δεν είναι οι μόνοι ιεροκήρυκες και έχουν σημαντικές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας».
Το εν λόγω δημοσίευμα κάνει λόγο για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται τα πράγματα, αναφέροντας «τον αγνό Βορρά και τον απατεώνα Νότο» επισημαίνοντας ότι «δεν απέχουμε πολύ από την πιο διαστρεβλωμένη καρικατούρα».


«Η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη από τη Γερμανία για πρακτικές διαφθοράς, την ώρα που το μεγαλύτερο σκάνδαλο της χώρας, το οποίο κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους περίπου 2 δισ. ευρώ, ανήκει στη γερμανική Siemens»
τονίζεται στο άρθρο της Le Soir, ενώ στη συνέχεια υπενθυμίζεται το σκάνδαλο αγοράς υποβρυχίων από τις γερμανικές εταιρείες HDW και Ferrostaal, τα οποία επιβάρυναν με τεράστια ποσά τους ελληνικούς προϋπολογισμούς.

«Που έκανε η Ελλάδα τις αγορές της;» αναρωτιέται ρητορικά ο αρθρογράφος, για να απαντήσει στη συνέχεια ότι «σχεδόν όλα τα δημόσια έργα της χώρας έχουν αναληφθεί από γερμανικών συμφερόντων εταιρείες».


Τέλος, το άρθρο της Le Soir καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σκοπός του εν λόγω άρθρου δεν είναι να δικαστεί η Γερμανία, αλλά να ξεκαθαριστούν οι λόγοι που κάνουν την ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης να παρουσιάζονται τόσο... μετριόφρονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου