Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ανέβαλαν τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το PSI

Με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων αναβάλλεται, η προγραμματισμένη για την Παρασκευή συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το PSI, τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που θα ακολουθήσουν, την οποία είχε προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «πρωτοφανή την απόφαση των πολιτικών αρχηγών να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για αύριο προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, την οποία εδώ και ένα μήνα έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» και ανέφερε ότι η απόφαση αυτή «συνιστά ξεκάθαρη προσβολή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας»,
καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να μην δώσουν αντιπαροχή στον κ. Σόιμπλε την ήδη τραυματισμένη δημοκρατία.
Το ΚΚΕ δια του Σπύρου Χαλβατζή, δήλωσε την αντίθεσή του με την αναβολή της συζήτησης, σημειώνοντας ότι η πρόταση κάθε κόμματος πρέπει να γίνεται σεβαστή. Κατά πληροφορίες, σύμφωνος δήλωσε και ο ΛΑΟΣ, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή του με την αναβολή.

Ο πρόεδρος της Βουλής μετέφερε στη διάσκεψη το αίτημα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου να μην γίνει η συζήτηση πριν το Eurogroup, καθώς το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τασούλας δήλωσε σύμφωνος με το αίτημα του κ. Παπαδήμου καθώς, όπως είπε, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμη φάση.
Τα κόμματα της αριστεράς καταγγέλλουν ότι ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν εμφανίζεται στη βουλή, ούτε καν στην ώρα του πρωθυπουργού, ενώ όπως δηλώνουν βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θέλουν μια διακοσμητική βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου