Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Τσίπρας: Να μην αθροίσουν 151 βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Το μοναδικό διακύβευμα σ΄ αυτές τις εκλογές είναι αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα έχουν αθροιστικά πάνω από 151 βουλευτές, τόνισε σε ομιλία του στους εργαζομένους του «Ερυθρού Σταυρού» ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Όπως ανέφερε, εάν έχουν πάνω από 151 βουλευτές, τότε «θα εφαρμόσουν αυτό το μνημόνιο που αποτελεί μια υποβοηθούμενη αυτοκτονία της χώρας και της κοινωνίας και του λαού και θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση τις βασικές, στοιχειώδεις δαπάνες για τη διατήρηση του κοινωνικού κράτους», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε στην επίθεση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας: «Ο Α. Σαμαράς δικαίως μας επιτίθεται γιατί υπάρχουν πια δύο πόλοι. Ο δικός τους, Σαμαρά – Βενιζέλου, που είναι της υποταγής και ο δικός μας, αυτός που προτείνει η Αριστερά και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, της αξιοπρέπειας … υπάρχει λοιπόν αυτό το δίλημμα: «Ή η κυβέρνηση του μνημονίου ή μια νέα κυβέρνηση η οποία θα δώσει ελπίδα στο λαό»».
Καταλήγοντας σημείωσε πως «η ιδεολογική αντιπαράθεση θα είναι αποδεκτή», όχι όμως και η βρώμικη και έκανε λόγο για «σκοτεινά σενάρια τα οποία εξυφαίνονται και έχουν να κάνουν με την προοπτική ακόμα να δούμε και προβοκάτσιες μέχρι τις εκλογές, να τα αφήσουμε να εξελιχθούν δίχως εμείς να τα αποτρέψουμε και να τα σταματήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου