Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ αποσπασμένοι στον... Τσοχατζόπουλο

Εντυπωσιακά στοιχεία που αποδεικνύουν όργια χαριστικών μεταθέσεων και ρουσφετιών με αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους στο ΠΑΣΟΚ που στη συνέχεια τους παραχωρούσαν σε πρώην υπουργούς έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή δύο δημοσίων υπαλλήλων που αποσπάστηκαν επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου στην Ιπποκράτους εκχωρήθηκαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος δεν είναι πλέον βουλευτής και κατά συνέπεια δεν είχε το δικαίωμα να απασχολεί μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους.

Η περίπτωση Τσοχατζόπουλου είναι χαρακτηριστική της διγλωσσίας του επιτελείου Παπανδρέου, το οποίο δημοσίως είχε αφαιρέσει την κομματική ιδιότητα από τον πρώην υπουργό, παρασκηνιακά όμως του εκχωρούσε δημοσίους υπαλλήλους που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό και μάλιστα σε συνθήκες χρεοκοπίας για τη χώρα.
Άλλη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία είχε εξαντλήσει το όριο των μετακλητών υπαλλήλων που είχε δικαίωμα να απασχολεί ως υπουργός και στέλεχος του κόμματος και φρόντισε να αποσπάσει τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους στο ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια να τους μεταφέρει σιωπηρά στο πολιτικό της γραφείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr η διαχείριση της Ιπποκράτους επί Παπανδρέου υπήρξε χαοτική, λειτουργούσε σχεδόν χωρίς κανόνες και στην κυριολεξία οι επιτελείς και οι στενοί συνεργάτες του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ παραβίαζαν συστηματικά οποιαδήποτε δεοντολογία την ώρα μάλιστα που η χώρα ήταν χρεοκοπημένη και η κυβέρνηση ζητούσε από του πολίτες θυσίες για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου