Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αυτές οι εκλογές μπορούν να γίνουν το παν

Του Κώστα Μεσάρη*

Αν είναι να διώξουμε τους παράνομους μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλειές που δεν υπάρχουν πια, ας διώξουμε πρώτα τους παράνομους μετανάστες του ΔΝΤ, που μας τα παίρνουν όλα: πατρίδα, δημοκρατία, δουλειές, μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, πολιτισμό. Και μας κυβερνάνε και παράνομα, μαζί και με τους ντόπιους δωσίλογους εξουσιαστές.
Η εξουσιομανία των τελευταίων, τους οδήγησε στην αισχρή πράξη, να μετατρέψουν την τελετή μνήμης, όπου ο λαός τιμά τους ήρωές του που τον ελευθέρωσαν. σε τελετή καινής ματαιοδοξίας και αυταρχισμού, αφαιρώντας από το περιεχόμενό της την ουσία της, που είναι η παρουσία του λαού.

Έγινε μια τελετή μνήμης του λαούς χωρίς τον λαό. Και μάλιστα χωρίς τους ανάπηρους πολέμου, που άφησαν κομμάτια από το σώμα τους στη μάχη και που είναι το ζωντανό νήμα που μας ενώνει με τους συμβολικά θαμμένους πεσόντες, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μπροστά στο οποίο γίνεται η τελετή. Πρόκειται για απόλυτα κυνικό συμβολισμό εξουσιασμού. Και αυτοί υπηρετούν, πατρίδα, δημοκρατία, κοινωνία, οικονομία κενές από το περιεχόμενό τους, που είναι ο ίδιος ο λαός και οι άνθρωποι. Μας κυβερνούν και μας σώζουν, σβήνοντάς μας από τον χάρτη της πατρίδας μας.

Και ύστερα έρχονται οι Ψαριανός και Μαργαρίτης, σε συμπαράταξη με τους Βορίδη και Πλεύρη (τους είδα και τους άκουσα με τα μάτια μου και με τα αυτιά μου στην τηλεόραση), να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πως συμπαρατάσσεται με ανθρώπους που πετούν γιαούρτια, πράγμα που, όπως είπανε, εν μια φωνή, είναι φασισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενεργεί φασιστικά! Αλήθεια, πόσο φασισμός είναι να πετάει κανείς γιαουρτάκια και πόσο φασισμός είναι να καίει, το παρακράτος, περιουσίες, διατηρητέα κτήρια, ακόμη και ανθρώπους και να κατηγορείται γι' αυτό, από τον Πάγκαλο, τον Πλεύρη και τον Βορίδη, και έμμεσα από τον Ψαριανό και τον Μαργαρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά; Και πόσο φασιστικό είναι να εξεγείρεται ο λαός ειρηνικά στις πλατείες, απουσία της ΔΗΜΑΡ, και τα ΜΑΤ να τον τσακίζουν στο ξύλο, να τον πνίγουν στα καρκινογόνα χημικά; Πόσο φασιστικό είναι να γίνεται απόπειρα με χημικά κατά της ζωής δύο ζωντανών ηρώων του έθνους του Γλέζου και του Θεοδωράκη, και η ΔΗΜΑΡ να μην βγάζει κιχ; Επιτέλους, σιωπή, Αργείοι.

Οι εκλογές, στο καπιταλιστικό σύστημα, δεν είναι το παν για την υπόθεση του λαού. Όμως αυτές οι εκλογές μπορούν να γίνουν το παν για την υπόθεσή του, αν ο λαός σβήσει από τον πολιτικό χάρτη αυτούς που με τα Μνημόνια πάνε να τον σβήσουν από τον χάρτη της ίδιας του της πατρίδας, χάριν των δανειστών.

Το δίλημμα των εκλογών είναι αν ο λαός θα δώσει προτεραιότητα στη δυνατότητα ύπαρξής του, στο ίδιο του το σπίτι, ή θα αφήσει τους μνημονιακούς να δώσουν προτεραιότητα στα συμφέροντα των δανειστών, όπως απαιτούν ρητά τα Μνημόνια, εις βάρος του λαού, της πατρίδας, της δημοκρατίας, της οικονομίας, του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής φύσης. Να σβήσουν από τον πολιτικό χάρτη, οι κωλοτούμπες Σαμαράς, Βενιζέλος, Καρατζαφέρης, που δεν τόλμησαν να παραστούν ούτε στην παρέλαση, κι όλοι οι δικομματικοί, καθώς και όσοι συνοδοιπόροι εκ της ΔΗΜΑΡ.

* Ο Κώστας Μεσάρης είναι ηθοποιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου