Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ στηρίζουν τον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για τη κύρωση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τη δημιουργία Μόνιμου Μηχανισμού Στήριξης.
Υπέρ του νομοσχεδίου έχουν ταχθεί ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΔΗΜΑΡ, ενώ δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν ΚΚΕ, ΛΑΟΣ (είχε ζητήσει και ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής) ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές.

Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υπερασπίστηκε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι δίνεται έτσι η δυνατότητα στα κράτη- μέλη της ΕΕ να αντιμετωπίσουν κρίσεις, που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης.
Ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, υπεραμύνθηκε της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συμπλήρωσης των πολιτικών, με μέτρα για την ανάσχεση της ύφεσης και τον περιορισμό της ανεργίας.
Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε τη συμφωνία ως αποτέλεσμα συμβιβασμού των κρατών- μελών της ΕΕ, που δεν εκφράζουν τους λαούς τους.
«Καταψηφίζουμε την υποταγή της χώρας σε ένα γερμανικό σχέδιο που θα διαλύσει την Ευρώπη. Πρόκειται για έναν μηχανισμό ελεγχόμενης χρεοκοπίας εντός ευρώ, με όρους που βολεύουν τους δανειστές μας και κυρίως τη Γερμανία», υποστήριξε ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Αμοιρίδης δήλωσε ότι το κόμμα του υπερψηφίζει τη συμφωνία, ωστόσο σημείωσε ότι το νομοσχέδιο δεσμεύει για πολλά χρόνια τη χώρα.
Για αδιέξοδο μονόδρομο του δημοσιονομικού συμφώνου, έκανε λόγο ο ανεξάρτητος βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου