Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Δήλωση Κουράκη για Διαμαντοπούλου και Μπαμπινιώτη

Σχετικά με τον χθεσινό κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η υπουργός που διεκδίκησε τα πρωτεία στη μνημονιακή πολιτική κατεδάφισης της δημόσιας Παιδείας και Έρευνας φεύγει. Το έργο της θα μείνει ιστορικό:
- Κατάργηση 1933 σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποβάθμιση των ειδικών, μουσικών και αθλητικών σχολείων.
- Κατά μέτωπον επίθεση στο σχολικό βιβλίο (κατάργηση ΟΕΔΒ, σχολικών βιβλιοθηκών, η πρώτη σχολική χρονιά χωρίς βιβλία μετά την κατοχή).- Εξαγγελία του Νέου Σχολείου των ατελεύτητων εξετάσεων.- Οικονομική εξαθλίωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, εξώθηση χιλιάδων εκπαιδευτικών στην ανεργία και την ελαστική απασχόληση.
- Διάλυση των δημόσιων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και κατασυκοφάντηση των λειτουργών τους.
Ο κ. Μπαμπινιώτης, άνθρωπος που γνωρίζει καλά την ελληνική εκπαίδευση, όπως και ο ίδιος δηλώνει, παραλαμβάνει σήμερα «καμένη γη». Στο παραπέντε των εκλογών και της απαλλαγής από τις κυβερνήσεις της βαρβαρότητας, η μόνη πραγματικά χρήσιμη συνεισφορά του νέου Υπουργού στην πολύπαθη Παιδεία είναι πολύ συγκεκριμένη:
- Να ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου 4009/11 για τα ΑΕΙ, σύμφωνα με το πάνδημο αίτημα της ακαδημαϊκής κοινότητας, των εργαζομένων και των φοιτητών.
- Να εξαιρεθεί η δημόσια εκπαίδευση από τις μνημονιακές περικοπές.
- Να σταματήσει εδώ και τώρα η κατεδάφιση της Δημόσιας Παιδείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου