Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

«Οι παραδοσιακοί σοσιαλιστές δεν θέλουν για πρόεδρο τον Βενιζέλο»

Την άποψη πως οι… παραδοσιακοί Σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελαν για πρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξέφρασε ο Στέφανος Τζουμάκας.
Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως μόνο τα 199 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης συμμετείχαν στην χθεσινή συνεδρίαση, τονίζοντας ότι άλλα 188 προτίμησαν να απέχουν «διότι πια δεν αναγνωρίζουν καμιά από αυτές τις πολιτικές και τις διαδικασίες που ακολούθησε αυτή η ομάδα, ούτε στη Βουλή ούτε με τα προγράμματα ούτε με τη διαπραγμάτευση, είναι συνολική η διαφωνία.

Το 2007 ούτε ο Παπανδρέου μάζεψε υπογραφές, ούτε ο Βενιζέλος, ούτε ο Σκανδαλίδης». Πρόσθεσε, δε, ότι  «αυτό ήταν ένα τέχνασμα επειδή θέλουν να δείξουν ότι πλέον η ομάδα Βενιζέλου ίσον μνημόνιο, ΠΑΣΟΚ ίσον μνημόνιο.
Δηλαδή αυτή η κατάσταση που συμβαίνει στη χώρα, 1 εκατομμύριο και πλέον άνεργοι, 30% δηλαδή 2 εκατομμύρια 700 χιλιάδες κάτω από τα όρια της φτώχιας, 180 χιλιάδες λουκέτα, 280 χιλιάδες θέσεις απώλεια εργασίας, εισοδήματα σε τραγική κατάσταση. Ε αυτό δεν είναι πολιτική, γι’ αυτό λοιπόν στελέχη μεγάλης αξίας δε συμμετείχαν».


----------------------------------------

Ο Τζουμάκας αμφισβητεί τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Διάτρητη και αμφισβητήσιμη χαρακτήρισε τη διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος επίσης είχε θέσει υποψηφιότητα για την ίδια θέση.
Μετά την απόφαση του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που ανακήρυξε μοναδική υποψηφιότητα αυτή του Ευ. Βενιζέλου, ο Στ. Τζουμάκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ με αποκλεισμούς τόσο στο δημόσιο λόγο όσο και από τον πυρήνα μίας συγκυριακής συμμαχίας, είναι δημοκρατικά διάτρητη και αμφισβητήσιμη. Ήδη χιλιάδες μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ δε θα παρακολουθήσουν αυτές τις μεθοδεύσεις και στο ΠΑΣΟΚ θα συνεχίζεται η κρίση ηγεσίας».
ΠΗΓΗ: 24h.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου