Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Καλύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue. Ταυτόχρονα, ως καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο... κανένας. Επίσης, οι ερωτώμενοι πολίτες απάντησαν πως επιθυμούν μια κυβέρνηση συνεργασίας αλλά των κομμάτων της Αριστεράς!! Αυτά είναι τα νέα ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύεται στην  Καθημερινή.
Χθες έγιναν γνωστά τα πρώτα ευρήματα αναμεσα στα οποία και η πρόθεση ψήφου, όπου η ΝΔ με 22,5% προηγείται επτά μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, το οποίο είναι δεύτερο με 15,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 12%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5% και η Δημοκρατική Αριστερά 12%.
Έκπληξη το ποσοστό που δίνει στον ΛΑΟΣ, που μένει κάτω από το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή, με ποσοστό μόλις 2%. Υψηλό ποσοστό για τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, που συγκεντώνουν 8,5% και τη Χρυσή Αυγή με 5%. Στο 3% οι Οικολόγοι-Πράσινοι, ενώ κάτω από το όριο για την είσοδο στη Βουλή μένουν ακόμα το Άρμα Πολιτών και η Δημοκρατική Συμμαχία.
Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (αυθόρμητη αναφορά) πρώτος είναι ο «κανένας» με 34%. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με 18% ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 13%, η Αλέκα Παπαρήγα με 5%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 4%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 3% και ο Φώτης Κουβέλης με 2%.
Όσον αφορά στα κόμματα της Αντιπολίτευσης, καλύτερο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 16%, η ΝΔ με 15%, ο ΛΑΟΣ με 7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1% ενώ «κανένα» απαντά το 24%.
Το 85% εκτιμά ότι δεν θα προκύψει μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ σχεδόν ένας στους δυο (48%) ζητά κυβέρνηση συνεργασίας, πρωτίστως των κομμάτων της Αριστεράς (21%) και δευτερευόντως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (3%).

2 σχόλια:

  1. TI EKANE O ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ;;;;;;;;

    ΑΧ! ΕΛΛΑΔΑ ΗΡΩΩΝ ΧΩΡΑ,
    ΤΙ ΓΑ`Ι`ΔΑΡΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΩΡΑ;;;;;;;;;

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΥΡΗΣ (ΠΟΙΗΤΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πονάει πολύ φασιστάκια????
    1. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στον Καμίνη για την πολιτική του για τους άστεγους (και όχι μόνο...)
    2. Η "Υπατία" δεν ήταν έτσι όπως την παρουσίασαν οι κυβερνητικοί και οι φίλοι τους - δήθεν "Ελληναραδες" και ναζιστο-φασίστες.
    3. Συμφωνώ με τον Σουρή: Πολλούς γαϊδάρους βγάζει σήμερα η χώρα (κοιτάξου στον καθρέφτη και θα δεις έναν!!!)

    Την καλημέρα μου... Και κάνε κουράγιο: Θα σου περάσει ο πόνος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή