Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Σβήνουν και γράφουν ψηφοδέλτια στην Αριστερά

Σβήνουν και γράφουν ψηφοδέλτια στην ΑριστεράΠροσωπικότητες στο επικρατείας με έντονο αντιμνημονιακό άρωμα - Τι ετοιμάζουν ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Την τελική τους στρατηγική ενόψει εκλογών χαράσσουν τα κόμματα της Αριστεράς τα οποία δρομολογούν τις συμφωνίες με εκείνα τα πρόσωπα που θα στηρίξουν τα ψηφοδέλτιά τους προκειμένου να ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερα την αντιμνημονιακή τους ρητορική.
Την ίδια ώρα τρείς δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τόσο το ΚΚΕ όσο και η ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ παγιώνονται σε υψηλά ποσοστά εν αντιθέσει με τα δύο μεγάλα κόμματα που κινούνται σε ιστορικά χαμηλά.
Σε κάθε περίπτωση πάντως φαίνεται ότι η επόμενη Βουλή θα βρει το αντιμνημονιακό μέτωπο αρκετά ενισχυμένο. Πέραν τούτων όμως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων της αριστεράς και ιδιαίτερα τα πρόσωπα εκείνα που θα τοποθετηθούν στο επικρατείας και κατ επέκταση θα συμβολίσουν το μήνυμα που θα επιχειρηθεί να σταλεί προς τους ψηφοφόρους.

Αλλωστε, όπως αναφέρουν έγκυροι αναλυτές «τα πρόσωπα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την αδιευκρίνιστη ψήφο». Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει τα χέρια με τον κ. Μανώλη Γλέζο αλλά ο ρόλος που θα έχει ο μεγάλος αγωνιστής δεν έχει καθοριστεί. Ο κ. Τσίπρας τον θέλει για την πρώτη λίστα του επικρατείας ώστε με τον τρόπο αυτό να συμβολίσει την μαχητικότητα και να υπενθυμίσει την γερμανική κατοχή.

Ο κ. Γλέζος όμως θέλει να ριχτεί στην μάχη του σταυρού. Υπο αυτά τα δεδομένα αναμένεται να τεθεί επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του κόμματος.
Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι για το επικρατείας εξακολουθεί να ακούγεται το όνομα του πανεπιστημιακού Νίκου Κοτζιά ενώ τελευταία προστέθηκε και το όνομα της κυρίας Σοφίας Σακοράφα.
Επιπλέον, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η παρουσία στο «ενωτικό ψηφοδέλτιο» των κ. κ. Γιάννη Δημαρά, Παναγιώτη Κουρυμπλή και Αλέξη Μητρόπουλου.

Από την πλευρά του ΚΚΕ δεν αναμένονται εκπλήξεις και η στελέχωση των ψηφοδελτίων θα γίνει με πρόσωπα που τυγχάνουν της απόλυτης εμπιστοσύνης της Κεντρικής Επιτροπής. Επιπλέον, ορισμένοι αναφέρουν ότι αυτή την φορά δεν θα είναι υποψήφια η κυρία Λιάνα Κανέλλη.

Τέλος, η Δημοκρατική Αριστερά του κ. Φώτη Κουβέλη δεν μετρά μόνο προσθήκες αλλά και αρκετή γκρίνια. Το γεγονός ότι το κόμμα περισυνέλλεξε πέντε βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία κυρίως σε τοπικές οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές που εντάχθηκαν στο κόμμα είναι οι Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Γιώργος Παπαμανώλης και Οδυσσέας Βουδούρης ενώ η αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε και τον βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μάνταζη του οποίου όμως την μεταγραφή μπλόκαρε η Οργάνωση Ξάνθης της ΔΗΜΑΡ.

Επιπροσθέτως, στο κόμμα προσχώρησε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου