Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Κούβελος κι άλλοι 3 στον εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα εφετών για τα χρηματικά εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό παραπέμπει η επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο, τον σύζυγο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη , Ισίδωρο Κούβελο και τους πρώην ευρωβουλευτές Γιώργο Δημητρακόπουλο (ΝΔ) και Κωνσταντίνο Δρούτσα (ΚΚΕ).
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούβελος παραπέμπεται για τον αδήλωτο
τραπεζικό λογαριασμό του Λονδίνου στον οποίο κατέληξε το 1 εκατομμύρια δολάρια, ο κ. Δημητρακόπουλος για το γεγονός ότι «ξέχασε» να καταθέσει δήλωση «πόθεν έσχες» ενώ αυτό που έχει γίνει γνωστό για τον κ. Βελόπουλο είναι ότι μετέφερε στην Γερμανία 200.000 ευρώ.
Αναλυτικά, μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησε η Επιτροπή διαπιστώθηκε ότι οι κ.κ. Ισίδωρος Κούβελος, Κυριάκος Βελόπουλος και ο τέως ευρωβουλευτής του ΚΚΕ κ. Κωνσταντίνος Δρούτσας υπέβαλαν «ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, χωρίς επαύξηση της περιουσιακής τους κατάστασης» και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε να παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα Εφετών.
Παράλληλα, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει στην Δικαιοσύνη και την υπόθεση του πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Γιώργου Δημητρακόπουλου, ο οποίος δεν είχε υποβάλει καθόλου δήλωση πόθεν έσχες, ενώ έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό.
Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή ξεκίνησε τις έρευνες με αφορμή λίστα που απέστειλε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος με βουλευτές που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά πάνω από 100.000 ευρώ. Από τις 24 δηλώσεις, του οικονομικού έτους 2011 για την χρήση του έτους 2010, που έβαλε στο μικροσκόπιο η Επιτροπή οι υπόλοιπες 20 βρέθηκαν να μην έχουν νομικό πρόβλημα.
Αυτό σημαίνει ότι τα 20 αυτά πολιτικά πρόσωπα έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και η κίνηση αυτή δηλώθηκε κανονικά στα πόθεν έσχες τους, ωστόσο τα ονόματα τους δεν δόθηκαν από την Επιτροπή στην δημοσιότητα.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα δώσει τα στοιχεία των προσώπων αυτών επειδή εγείρεται μείζον ηθικό ζήτημα, παρέπεμψε στην ανάρτηση των δηλώσεων πόθεν έσχες στο διαδίκτυο μετά από μερικούς μήνες. Παράλληλα, τόνισε με νόημα ότι στην Επιτροπή μετέχουν βουλευτές από όλα τα κόμματα οι οποίοι μπορούν να ενημερώσουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
Πηγή: tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου