Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Στήνουν σκηνικό συγκυβέρνησης...

Ο Βενιζέλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κυβερνήσουν με τη ΝΔ

Το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εάν μετά τις βουλευτικές εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση άφησε ανοιχτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη και όλοι μας έχουμε υψηλό
αίσθημα ευθύνης και θα κάνουμε ότι πρέπει η χώρα να οδηγηθεί εκεί που πρέπει με ασφάλεια και με μία ειλικρινή σχέση με τους πολίτες. Ο πολίτης θα μας πει πώς θέλει να κυβερνηθεί η χώρα» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Antenna.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «εκλογές σημαίνει πως ο λόγος δίδεται στον πολίτη» και ότι «το αποφασιστικό δικαίωμα το έχει ο πολίτης».
«Την ημέρα των γενικών βουλευτικών εκλογών ο πολίτης με την ψήφο του και τελικά ο ελληνικός λαός ως ένα σύνολο θα μας πει πώς θέλει να κυβερνηθεί η χώρα. Από τα αποτελέσματα των εκλογών, από τον συσχετισμό των δυνάμεων στο εκλογικό σώμα και στην επόμενη Βουλή θα εξαρτηθεί το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «η χώρα πρέπει να μείνει ευρωπαϊκή και να σωθεί» και «όλα τα άλλα είναι περιπέτειες με απρόβλεπτες και δραματικές επιπτώσεις. Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που διατυπώνουν μία υπεύθυνη πρόταση, μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα, μία λύση για τον τόπο η οποία είναι επώδυνη, αλλά είναι συγκεκριμένη, εφικτή και ασφαλής, και κάποιοι άλλοι οι οποίοι δεν κάνουν πολιτική, αλλά κάνουμε έναν πολιτικό ψευτοσυνδικαλισμό. Εκ του ασφαλούς λένε διάφορα αόριστα ή ευχάριστα πράγματα, όπως 'ναι στο ευρώ', αλλά 'όχι στο πρόγραμμα'».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ «θα κριθεί με νέους όρους, με τη νέα του ηγεσία, με το νέο του πολιτικό λόγο και θα κριθεί με βάση την ειλικρίνεια των προθέσεών του και κοιτώντας τον λαό κατάματα».

«Έχω πλήρη συνείδηση των δημοσκοπήσεων, αλλά οι εκλογές γίνονται γιατί έχουμε δημοκρατία των πολιτών και όχι δημοκρατία των δημοσκόπων» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου