Κυριακή, 1 Απριλίου 2012

Νέες περικοπές μισθών έως 40%

Η τρόικα επιζητεί την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας

Οι αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων πρέπει να έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα του 2000 μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, φέρεται να είναι η εντολή των επικεφαλής της Tρόικα προς την Ελληνική κυβέρνηση με αποτέλεσμα να πρέπει να μειωθούν οι μισθοί κατά 40%.

Οι εταίροι δεν προσδιορίζουν αν η μείωση θα είναι οριζόντια ή σωρευτική. Αυτό σημαίνει ότι είναι στο χέρι του ιδιωτικού τομέα αν θα επιβάλει την μείωση παρομοίως στις αποδοχές των 1.000 ευρώ και στις αποδοχές των 5.000 ή αν θα λάβει υπόψην της κάποια κοινωνικά κριτήρια…!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News μετά τις εκλογές έρχεται καταιγίδα μέτρων, με νέες περικοπές σε συντάξεις, λουκέτα σε νοσοκομεία και δήμους, καθώς και χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο.
Πάντως οι μειώσεις στους μισθούς ήδη αγγίζουν το 28% και αυτό γίνεται με τη μετατροπή των συμβάσεων από συλλογικές σε ατομικές.
Σύμφωνα με την «Ημερησία», οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να κάνουν μειώσεις στους μισθούς μέ την υπογραφή ατομικών συμβάσεων αγγίζουν το ποσοστό του 98,5%. Αναλυτικά το 71,6% (2.774) των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε μειώσεις ήταν στην Αθήνα και το 9,67% (375) στην κεντρική Μακεδονία για το 20,67% των εργαζομένων (4.190 άτομα).
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρήσεων Εργασίας, μέσα σε ενάμιση μήνα από τη ψήφιση του νέου νόμου για τις συμβάσεις (από τις 14 Φεβρουαρίου) συνολικά 3.875 επιχειρήσεις προχώρησαν σε μειώσεις της τάξης του 8% έως 35% των μισθών ενώ από αυτές οι 3.817, δηλαδή το 98,5%, καθόρισαν νέους μισθούς με ατομικές συμβάσεις. Οι μειώσεις των μισθών κυμάνθηκαν από 20% έως 28%, δηλαδή πάνω από το 22% που προβλέπει ο νόμος για τις κατώτατες αμοιβές της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Παράλληλα σύμφωνα με το Βήμα οι επιχειρηματίες ζητούν: περικοπή ενός επιπλεόν μισθού, μείωση κατά 10 μέρες της ετήσιας άδειας, μείωση των προσαυξήσεων για απασχόληση σε Κυριακές και αργίες, εφαρμογή σπαστού οκταώρου και εφαρμογή του πενθήμερου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη!!!!!
Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στην “Ημερησία” ο Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ζητάει τη δημιουργία ενός επιτελικού συντονιστικού οργάνου στην καρδιά της κυβέρνησης με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπουργών, ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις ενώ επισημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα εκσυγχρονιστεί ποτέ αν δεν εκσυγχρονιστεί πρώτα η δημόσια διοίκηση.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου