Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Αναμένοντας την... "λαϊκή εξουσία"!!!

-  Η Αλέκα της αντιπολίτευσης συνεχίζει να παίζει το... βιολί της!!
- Απορρίπτει εκ νέου την συμμετοχή του ΚΚΕ, σε αντιμνημονιακή κυβέρνηση της Αριστεράς

Κάλεσμα στην εργατική τάξη να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, «να μην κάνουν πίσω, κάτω από τρομοκρατικά διλήμματα, που θα μεγαλώσουν τις τελευταίες ημέρες» απηύθυνε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Κυριακή σε συγκέντρωση αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματοβιοτεχνών.

Παράλληλα, ζήτησε να μην παραπλανηθούν από τις δυνάμεις που υποστηρίζουν τη συγκρότηση αντιμνημονιακής κυβέρνησης γιατί, όπως είπε, όποια κυβέρνηση και αν αναδειχθεί, θα επιδεινώσει την κατάσταση των εργαζομένων, όπως αναφέρει το newsbomb.gr
Αναλύοντας περαιτέρω τη θέση του ΚΚΕ για την άρνησή του να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, η κ. Παπαρήγα άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι σημαντική επίδραση σε αυτή την πολιτική, ασκεί και η προηγούμενη αρνητική, όπως τόνισε, εμπειρία του κόμματος την περίοδο 90-92, όταν είχε συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και στη συνέχεια στην οικουμενική κυβέρνηση και στα εσωκομματικά γεγονότα που οδήγησαν στη διάσπαση.
Υπάρχει, σημείωσε η κ. Παπαρήγα, και ένα τμήμα του κόσμου, ακόμη και μέλη του ΚΚΕ αλλά και άλλοι που αγαπούν το ΚΚΕ, που θέλουν μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Όμως, εξήγησε, αυτό που μπορεί να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στο κόμμα, είναι να μείνει το ΚΚΕ στον λαό και όχι στην κυβέρνηση. Γιατί, πρόσθεσε, «δεν μπορείς να είσαι στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα να κάνεις και αντιπολίτευση, να κάνεις διαδηλώσεις.
Και αν αποφασίσεις να φύγεις από την κυβέρνηση, τότε θα κατηγορηθείς ότι έριξες την κυβέρνηση», όπως συνέβη σε αρκετές περιπτώσεις στην Ευρώπη όπου υπήρξε συμμετοχή κομμουνιστικών κομμάτων στην κυβέρνηση.
Διακηρύσσουμε, τόνισε, ότι το ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος σε καμία κυβέρνηση και θα συνεχίσει τον αγώνα του για λαϊκή εξουσία, αλλά, όπως είπε, τέτοια προοπτική δεν υπάρχει σήμερα.
Μιλώντας για τη σημασία των εκλογών, επισήμανε ότι τα μάτια πολλών είναι στραμμένα στην Ελλάδα, γιατί το προηγούμενο διάστημα έγιναν εδώ πολλοί και σημαντικοί αγώνες και ανησυχούν αν θα έχουν μια σταθερή κυβέρνηση για να συνεχίσει αυτή την πολιτική.
Ανησυχούν, υπογράμμισε, γιατί το ΚΚΕ ήταν μπροστάρης σε αυτούς τους αγώνες και άρα η δύναμή του έχει σημασία την επομένη των εκλογών. Αναφερόμενη στη στάση των άλλων κομμάτων, είπε ότι παραπλανούν τον λαό συντηρώντας αυταπάτες και πρόσθεσε ότι αν κάποιος είναι κατά του Μνημονίου, πρέπει να είναι και κατά των μονοπωλίων και κατά της ΕΕ, γιατί ενδιάμεση λύση δεν υπάρχει.
Υπό το πρίσμα αυτό, είπε η κ. Παπαρήγα, «δεν θέλουμε επαναστάτες στη φράση, αλλά στην πράξη» και υποστήριξε ότι είναι ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί μέσα στο κίνημα γιατί, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «για το λαό έχει σημασία να έχει μια πολιτική πρωτοπορία μέσα στο Κίνημα. Και το ΚΚΕ είναι πρωτοπορία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου