Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Σε λίγη ώρα το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Χριστούλα

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, σήμερα στις 2 μμ. Δε θα γίνει ταφή, αλλά η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

Εν τω μεταξύ, με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προσέλευση πολιτών όλων των ηλικιών στην πλατεία Συντάγματος, στο σημείο που ο 77χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του. Λουλούδια, σημειώματα, αναμμένα κεριά, μάτια δακρυσμένα αλλά και οργισμένες συζητήσεις για την αυτοκτονία που αφύπνισε και τους πιο κοιμισμένους...

Πλήρη ρεπορτάζ για το Δημήτρη Χριστούλα από το NewsIt.gr παρακάτω:

Δημήτρη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit η κόρη του Δημήτρη Χριστούλα, η πολυαγαπημένη του Εμμυ μαζί με την μητέρα της Ανθή κάνουν ήδη όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μεταφερθεί η σορός του 77χρονου στη Βουλγαρία όπου θα αποτεφρωθεί αμέσως μετά την πολιτική κηδεία που θα τελεστεί στις 2.00 το μεσημέρι από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Αλλωστε ο μαχητικός Μάκης, οπως τον φώναζε η οικογένεια του, οι φίλοι και οι γείτονες του στους Αμπελόκηπους εδώ και χρόνια αγωνιζόταν ώστε να νομιμοποιηθεί η καύση των νεκρών και στην Ελλάδα.

Το θέμα της καύσης των νεκρών τέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1987, όταν ο τότε δήμαρχος Αθηναίων Μιλτιάδης Έβερτ απέστειλε σχετική επιστολή στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά από σχεδόν 20 χρόνια, το 2006, επιτράπηκε και στην Ελλάδα με την ψήφιση σχετικού νόμου (3448/2006, άρθ. 35) η καύση σε όσους το επιτρέπει η θρησκεία τους. Εντούτοις δεν  προχωρήσε η υλοποίηση αυτής της νομικής πρόβλεψης καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της χωροθέτησης.Συγκλονιστική είναι άλλωστε η επιστολή της κόρης του Δημήτρη Χριστούλα στην οποία λέει πως ο πατέρας της ήταν πάντα ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ - ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χειρουργείται ο πρόεδρος της Ένωσης φωτορεπόρτερ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ NEWSIΤ

Αμαύρωσαν με τα επεισόδια τον τόπο της τραγωδίας - Τραυματίστηκε γυναίκα δημοσιογράφος
Τόπος προσκυνήματος το σημείο που αυτοκτόνησε ο 77χρονος - "Προτίμησα ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια"

"Εγώ αυτό δε το λέω ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ" 
 
"Το ματωμένο μνημείο του Αγνώστου Πολίτη" - ΦΩΤΟ και VIDEO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου