Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

Τσουνάμι ανατροπής σήκωσε ο Τσίπρας στο Βόλο

Από το: e-volos.gr
Βίντεο ΕΔΩ
“Τα ΣΥΝΑΙΤΕΡΑΚΙΑ του μνημονίου πανικοβάλλονται στη σκέψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης…”
Τσουνάμι ανατροπής σήκωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και επικεφαλής του συνδυασμού Συ.Ριζ.Α., Αλέξης Τσίπρας, από την παραλία του Βόλου και τον Παγασητικό, μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση και παρουσιάζοντας τους υποψήφιους του συνδυασμού της Μαγνησίας.“Η πόλη της προσφυγιάς, των εργατικών αγώνων, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, η πόλη της Αριστεράς – στέλνει σήμερα σε όλη την Ελλάδα, το μήνυμα της νίκης και της ανατροπής στις 6 Μαΐου. Ο λαός επέβαλε τις εκλογές στο πολιτικό κατεστημένο και στους δανειστές της χώρας. Εσείς τους στέλνετε στην κάλπη στις 6 Μαΐου. Εσείς θα τους στείλετε στα σπίτια τους στις 7 Μαΐου.
Ένα τεράστιο κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής έχει ξεσηκωθεί σε όλη την Ελλάδα. Ένα κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής, που σαρώνει τη μοιρολατρία και τον φόβο που σπέρνουν οι συνένοχοι του Μνημονίου.
Αυτό το κύμα θα φέρει το λαό ξανά κυρίαρχο στη χώρα του, τη Δημοκρατία πίσω στην Ελλάδα, την τρόικα έξω από τη χώρα και ένα νέο συνασπισμό της Αριστεράς με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Ο λαός της Ελλάδας έχει πάρει τη μεγάλη απόφαση της ανατροπής.
Στο δίλημμα Μνημόνιο ή Δημοκρατία και Αριστερά, ο λαός απαντά: Δημοκρατία και Αριστερά” τόνισε ο κ. Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του.
Και συνέχισε: 
"Είναι ιστορική η ευθύνη, είναι κρίσιμη η επιλογή.
Είναι μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί, οι εκλογές 
Και εμείς ζητάμε στις 6 Μαΐου ψήφο ευθύνης και εμπιστοσύνης στον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Δεν ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας. Ζητάμε ψήφο ευθύνης και εμπιστοσύνης στην εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ρεαλιστικό και συγκεκριμένο εναλλακτικό πολιτικό σχέδιό του. 
Για την έξοδο από την κρίση και την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που έχουμε καταθέσει στην κοινωνία και που, μέρα με τη μέρα, γίνεται κτήμα του λαού. Ξέρουμε τι να κάνουμε και πώς να το κάνουμε. 
Έχουμε άξια στελέχη. Με επιστημονική κατάρτιση, πολιτική εμπειρία και ένσημα στο στίβο της ζωής. Στελέχη με αγωνιστική ετοιμότητα για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά μας. 
Είναι πια ξεκάθαρο, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα, ότι η ψήφος της υπευθυνότητας είναι η ψήφος της ανατροπής. Ότι το κρίσιμο πολιτικό ζήτημα δεν είναι αν στις 7 Μαΐου ο τόπος θα έχει κυβέρνηση. 
Το κρίσιμο πολιτικό ζήτημα είναι ποια κυβέρνηση θα έχει ο τόπος μετά τις εκλογές: θα έχει μια μνημονιακή συγκυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά που έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν την καταστροφή, να αλλάξουν το Σύνταγμα, μετατρέποντάς το σε Σύνταγμα των πιστωτών, ή θα έχει ένα νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, που θα απαλλάξει τη χώρα από τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο; 
Είναι πια ξεκάθαρο, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα ότι μόνον η Αριστερά εγγυάται στην πράξη την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Γιατί η πολιτική δύναμή της στηρίζεται στην ευρεία αντιμνημονιακή κοινωνική πλειοψηφία.
Φίλες και φίλοι, εάν δώσετε το μπόνους των 50 εδρών σε μνημονιακό κόμμα, επιλέγετε την πολιτική αστάθεια, το οικονομικό και κοινωνικό χάος. Γιατί κανείς δεν μπορεί να εφαρμόσει με τα δεκανίκια ενός καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος ένα ακόμη πιο σκληρό Μνημόνιο σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. 
Έως και ο κ. Βενιζέλος παραδέχεται πλέον το αυτονόητο: ότι, δηλαδή, δεν έχει κανένα νόημα μια μνημονιακή συγκυβέρνηση χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση στο Μνημόνιο. Αλλά όχι μόνο κοινωνική νομιμοποίηση δεν υπάρχει. 
Σήμερα υπάρχει νομιμοποίηση και μάλιστα ευρύτατη, είναι η κοινωνική αντίθεση στον αυτόματο πιλότο του Μνημονίου προς την οικονομική καταστροφή και την κοινωνική εξαθλίωση. Γι’ αυτό ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε οποιαδήποτε εκδοχή τους – συγκυβέρνησης ή αυτοδυναμίας – δεν είναι η λύση. Είναι το αδιέξοδο. Η μόνη λύση είναι η Αριστερά. 
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όσους εκβιασμούς και να κάνουν θα κριθούν για τις μέχρι σήμερα επιλογές τους και τη χρεοκοπία τους. Θα κριθούν για το ότι, αφού πρώτα λεηλάτησαν τη χώρα, μετά την παρέδωσαν όμηρο στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Και θα κριθούν και για το κοινό τους πρόγραμμα – το Μνημόνιο. Για όσα έχουν συνυπογράψει. Γιατί αν πραγματικά κάποιος κινδυνεύει από κάτι αυτός είναι ο ελληνικός λαός από το Μνημόνιο. Με το Μνημόνιο οι αλλεπάλληλες θυσίες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού πάνε χαμένες. Ό,τι κι αν κάνουν, όσα κενά περιεχομένου τρομοκρατικά διλήμματα κι αν σκαρφιστούν, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα κριθούν. Και σας ζητάμε να τους στείλετε εκεί που πραγματικά τους αξίζει – στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. 
Ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς κινδυνολογούν για να κρυφτούν. Για να μην συζητήσουν για τις δεσμεύσεις που έχουν υπογράψει. Θα σας πούμε εμείς τι έχουν υπογράψει:
- Ότι είναι διατεθειμένοι να πάρουν οποιαδήποτε πρόσθετα μέτρα. 
- Απολύσεις 150000 εργαζομένων στο Δημόσιο έως το 2015.
- Νέα μείωση στους μισθούς του Δημοσίου.
- Παραπέρα μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. 
- Νέα μείωση των κύριων συντάξεων, των επικουρικών συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων.
- Νέα μείωση της δαπάνης για φάρμακα κατά €1δις. 
- Νέα μέτρα λιτότητας ύψους, τουλάχιστον €11,6 δις αμέσως μετά τις εκλογές. 
- Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των €5000 και των φοροαπαλλαγών για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και τις ιατρικές δαπάνες.
- Κατάργηση του σημερινού, χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
- Αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης από €1 το λίτρο στο €1,40 τον Οκτώβριο.
- Αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των δημόσιων μέσων μεταφοράς 
Αυτά, φίλες και φίλοι, είναι λίγα απ’ όσα σας κρύβουν. Είναι λίγα από το πολυσέλιδο, δεσμευτικό, προεκλογικό πρόγραμμά τους, το Μνημόνιο. Και με την τρομοκρατία προσπαθούν να κρύψουν τη μόνη αλήθεια: ότι υλοποιούν μια συστηματική πολιτική χρεοκοπίας της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. 
Ρωτούν δημοσίως τον ΣΥΡΙΖΑ, αν εγγυάται τους μισθούς και τις  συντάξεις του ελληνικού λαού. Ποιοι; Αυτοί που έχουν υποθηκεύσει και τους μισθούς και τις συντάξεις στους δανειστές. Για να πάρουν ένα δάνειο που δεν αφορά την πληρωμή μισθών και συντάξεων. Που αφορά αποκλειστικά και μόνον τη χρηματοδότηση του PSI, την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Που έφτιαξαν ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό για την κατά προτεραιότητα αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους – στον οποίο θα δεσμεύονται και δημόσια έσοδα. 
Τους απαντάμε: Μόνο εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την καταβολή των μισθών και των συντάξεων στο ακέραιο. 
Γιατί εμείς, στις 7 Μαΐου πρώτη μας κίνηση θα είναι να κατευθύνουμε όλους τους δημόσιους πόρους στην εξυπηρέτηση των πιεστικών κοινωνικών αναγκών, στους μισθούς, τις συντάξεις και τις κοινωνικές υποδομές – όχι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών.
Στη συνέχεια, θα καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και το Μνημόνιο και θα προχωρήσουμε σε αναστολή των εξωτερικών πληρωμών. Με τον τρόπο αυτό, θα θέσουμε τις πολιτικές προϋποθέσεις για μια νέα, συνολική πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τη χρηματοδότηση εθνικού σχεδίου για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 
Επιστρέφουμε, τώρα, το ερώτημα στην εγχώρια μνημονιακή κοινοπραξία. Πως εκείνοι θα πληρώνουν μισθούς και συντάξεις, όταν οδηγούν τη χώρα σε μια ύφεση χωρίς πάτο, που μειώνει διαρκώς τα δημόσια έσοδα; Και όταν αυτά τα μειωμένα έσοδα θα διοχετεύονται κατά προτεραιότητα στην αποπληρωμή των δανειστών, με τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό; Ας μας απαντήσουν. Αυτοί δεν εγγυώνται ούτε καν τα €2,8 δις που δίνει ο προϋπολογισμός στα νοσοκομεία όπως είπε ο κ. Λοβέρδος – τους πιστεύετε όταν σας λένε ότι εγγυώνται τα €19 δις για τις αποδοχές και τις συντάξεις;
Ένα μόνο σας εγγυώνται: ότι με τη δική τους πολιτική της λιτότητας και της ύφεσης, σε λίγο δεν θα υπάρχει ούτε σάλιο για μισθούς και συντάξεις.
Κινδυνολογούν όμως γιατί παραπαίουν. 
Και προστρέχουν σε βοήθειά τους οι συνήθεις ύποπτοι: ο κ. Προβόπουλος και ο κ. Μπαρόζο. 
Αλλά, αντί να τους βοηθήσουν, τους χαντάκωσαν ακόμη περισσότερο. 
Αποκαλύφθηκαν. Την ίδια μέρα που αμφισβητήθηκε και επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση η άτεγκτη λιτότητα, με την πρόταση για αναπτυξιακή αναπροσαρμογή του ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου, ο κ. Μπαρόζο απειλούσε την Ελλάδα με άτακτη χρεοκοπία, αν η ίδια εγκαταλείψει τη λιτότητα. Ξέχασε να μας πει βέβαια για το αβάσταχτο κόστος €1 τρις για την Ευρωζώνη από ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας. 
Ασφαλώς και δεν φιλοδοξούσαμε να παραδεχτεί ο κ. Μπαρόζο ότι τα πυρά του ήταν άσφαιρα. Αλλά και ο κατ’ εξοχήν τραπεζίτης της κρίσης, ο κ. Προβόπουλος, απείλησε τον ελληνικό λαό με λιμούς και καταποντισμούς, αν δεν συνεχιστεί η λιτότητα. Τα αποτελέσματα της οποίας ο ίδιος περιέγραψε στην έκθεσή του με τα πιο μελανά χρώματα. Απαίτησαν και οι δύο – και ο κ. Μπαρόζο και ο κ. Προβόπουλος – να μείνει η Ελλάδα ακίνητη και αιχμάλωτη των δανειστών της σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Σε μια Ευρώπη που σταδιακά απεγκλωβίζεται από τον γερμανικής κατασκευής μονόδρομο της λιτότητας. Απαίτησαν από τον ελληνικό λαό να γίνει αυτόχειρας. 
Ρωτώ ευθέως: Τι, ακριβώς, μας λένε; Ότι, αν στο δημοψήφισμα στις 31 Μαΐου, ο ιρλανδικός λαός καταψηφίσει το ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο, θα βγει η Ιρλανδία από την Ευρωζώνη; Ή, ότι, αν ο Ολάντ αλλάξει πολιτική, αν  πει το όχι στη λιτότητα – γιατί σωστά τώρα λέει ότι «η λιτότητα οδηγεί τους ανθρώπους στην απελπισία» – κινδυνεύει η συμμετοχή της Γαλλίας στην Ευρωζώνη; 
Δεν υπάρχει ίχνος λογικής στην κινδυνολογία των δανειστών και του εγχώριου πολιτικού, οικονομικού και επικοινωνιακού κατεστημένου. Υπάρχει μόνον η σκοπιμότητα να καμφθεί ο λαός. Αλλά ο λαός δεν κάμπτεται. Δεν μασάμε. Ο λαός έχει γνώση και επίγνωση. Όταν η κρίση έχει περιζώσει πλέον και το σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης, όταν οι κυβερνήσεις της λιτότητας κλονίζονται ή καταρρέουν, όπως στην Ολλανδία, το περιμέναμε: ότι οι δανειστές και οι εν Ελλάδι πολιτικοί και άλλοι αντιπρόσωποί τους, θα παίξουν τα ρέστα τους στις 6 Μαΐου. 
Θα προσπαθήσουν να σταματήσουν εδώ, στην Ελλάδα, το ευρωπαϊκό πολιτικό ντόμινο της λιτότητας. Ακόμη κι αν όλα αλλάξουν στην Ευρώπη, να μην αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα. Αλλά, είναι πια ξεκάθαρο, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα, ότι η εξίσωση της μνημονιακής λιτότητας με το ευρώ είναι ένα από τα τελευταία άσφαιρα πυρά των δανειστών της χώρας. Εκείνων που στην Ελλάδα δίνουν τη μητέρα όλων των μαχών για τα συμφέροντά τους.
Από αυτήν την πόλη των αγώνων και της Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε όλους εκείνους που έχουν αγωνιστεί για το ΠΑΣΟΚ και το ψήφιζαν έως και το 2009 και τους λέει: Δεν αγωνιστήκατε για το κόμμα του Μνημονίου. Δεν αγωνιστήκατε για το κόμμα του κ. Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών,  που ξήλωσε μία προς μία τις κοινωνικές κατακτήσεις της δεκαετίας του ’80. Του ανθρώπου που είναι δεκανίκι των Σαρκοζί – Μέρκελ, που έλεγε και έκανε πάντα αυτά που ήθελε να ακούσει  και να δει η Μέρκελ. 
Το κόμμα του κ. Βενιζέλου σας εγκατέλειψε. Με τα  Μνημόνια, τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, με την αμείωτη κοινωνική αναλγησία του, με τα νέα ομόλογα υπό το αγγλικό δίκαιο, με τη νέα δανειακή σύμβαση και τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό για να πληρώνονται οι δανειστές.
Το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου επέλεξε τους λίγους προνομιούχους και εγκατέλειψε τους πολλούς και μη προνομιούχους, αφού πρώτα τους βύθισε στη φτώχεια. 
Ο κ. Βενιζέλος με θράσος ζητά από την αριστερά στήριξη, αυτός που παρέδωσε την χώρα στο IMF και στους τοκογλύφους,  αυτός  που διέρρηξε το κοινωνικό συμβόλαιο. Το κόμμα του κ. Βενιζέλου, που αφού συνεργάστηκε με το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, τώρα σιγοντάρει την ακροδεξιά και ευθύνεται για την άνοδό της με τις δημαγωγίες τους στο μεταναστευτικό και είναι έτοιμοι να μπουν ως δεκανίκια, στην υπερσυντηρητική μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά. 
Γι’ αυτό ο ριζοσπαστισμός της μεταπολιτευτικής κοινωνικής συμμαχίας της αλλαγής βρίσκει σήμερα την έκφρασή του στο μήνυμα της ανατροπής που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Μιας ανατροπής, που προσδοκά και θα φέρει με την ψήφο του στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός. Μιας ανατροπής, στην οποία ελπίζουν οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου, αλλά και όλης της Ευρώπης. 
Η δημοκρατική παράταξη της μεταπολίτευσης είναι ο σημερινός νέος συνασπισμός εξουσίας, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, για το δημοκρατικό και προοδευτικό αύριο της πατρίδας μας. Αυτό είναι το σπίτι σας σήμερα, φίλες και φίλοι που στο παρελθόν ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ. 
Τώρα είναι η ώρα της νέας συσπείρωσης, της μεγάλης πανστρατιάς για τη δημοκρατία και την ανατροπή.
Απευθυνόμαστε, επίσης, στον απλό συντηρητικό ψηφοφόρο, που αγκομαχά από το Μνημόνιο. Και του λέμε: το Μνημόνιο κονιορτοποιεί τις παλιές διαχωριστικές γραμμές της μετεμφυλιακής Ελλάδας. Είμαστε πια στην ίδια όχθη του ποταμού.
Όσοι ψηφοσυλλέκτες προσπαθούν να τις αναβιώσουν, απλώς επιδιώκουν να κρυφτούν οι ίδιοι πίσω από αυτές. Προσπαθούν να κρύψουν τις οδυνηρές για εσάς δεσμεύσεις τους στην τρόικα. Ο κος Σαμαράς από τη μια να μιλά για εθνική ενότητα και από την άλλη να ανασύρει από το μπαούλο της ιστορίας τις διαχωριστικές γραμμές του Εμφυλίου και να μας λέει ότι είναι υπερήφανος που διέλυσε την ιδεολογική τρομοκρατία της Αριστεράς. 
Αλήθεια όμως, πότε ήταν περισσότερο υπερήφανος ο κ. Σαμαράς. 
Όταν καταψήφιζε το 1ο Μνημόνιο ή όταν υπερψήφιζε το 2ο Μνημόνιο. 
Όταν μιλά θα εθνική αξιοπρέπεια ή όταν υπέγραψε την δήλωση υποταγής στην Μέρκελ και στους πιστωτές εκχωρώντας την εθνική κυριαρχία. 
Μην τους αφήσετε να γλιτώσουν από τον εφιάλτη της ψήφου σας με τα φτηνά τους κόλπα. Μην παραδοθείτε στη μικροκομματική ιδιοτέλειά τους. Από αυτούς κινδυνεύετε – όχι από εμάς. Από τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύουν μόνο το οικονομικό κατεστημένο και οι δανειστές της χώρας. Αυτοί διαιρούν. Εμείς ενώνουμε. 
Και απευθύνουμε σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα μήνυμα πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας για τη σωτηρία του λαού και του τόπου. Τους ζητάμε να μας εμπιστευτούν. Χωρίς προκαταλήψεις και με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον τους και το συμφέρον του τόπου, να συστρατευτούν με την Αριστερά. 
Να συσπειρωθούν στην ιδρυτική πράξη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ – την καταγγελία της δανειακής σύμβασης, την ακύρωση του Μνημονίου και την ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 
Για να δοθεί ευρωπαϊκή, βιώσιμη και δίκαιη λύση στην κρίση δημόσιου χρέους της Ευρωζώνης. Να συσπειρωθούν στη ρεαλιστική και εφαρμόσιμη εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για την αναδιανομή εισοδημάτων και πλούτου, για την ανάπτυξη με σταθερή εργασία, μέσα από την αναζωογόνηση των δημόσιων επενδύσεων στα κοινωνικά αγαθά και στα βιώσιμα συγκριτικά και παραγωγικά πλεονεκτήματα του τόπου.
Για να υψώσουμε αμέσως ασπίδα προστασίας στην κοινωνία, για την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση:
- Ασπίδα προστασίας για να βγει η κοινωνία όρθια από την κρίση. Άνεργοι και υποαπασχολούμενοι, μικροσυνταξιούχοι, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, χαμηλόμισθοι, άστεγοι χρειάζονται επειγόντως μέτρα για να επιβιώσουν. Ένα πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής είναι αναγκαίο για λόγους στοιχειώδους κοινωνικής αλληλεγγύης. Όλος ο κρατικός μηχανισμός πρέπει αμέσως να τεθεί σε κινητοποίηση, ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της μαζικής εξαθλίωσης.
- Ο κατώτερος μισθός να επανέλθει αμέσως στο ύψος που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. 
- Να αξιοποιηθούν κτήρια ιδιοκτησίας του Δημοσίου, των Τραπεζών και της Εκκλησίας, να αναμορφωθούν κατάλληλα για να στεγαστούν οι άστεγοι. 
- Στα σχολεία να εφαρμοστεί αμέσως πρόγραμμα πρωινής και μεσημεριανής σίτισης των παιδιών. 
- Όλες οι υπηρεσίες Υγείας να χορηγούν ιατροφαρμακευτική, οδοντιατρική και οφθαλμολογική περίθαλψη σε ανέργους, άστεγους και χαμηλοσυνταξιούχους, χωρίς καμία επιβάρυνση ή συμμετοχή του ασθενούς. 
- Να ρυθμιστούν τα δάνεια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με περίοδο χάριτος, επέκταση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση του επιτοκίου. Η δόση να μην ξεπερνά το 30% του εισοδήματος. Διαγραφή μέρους ή του συνόλου του χρέους, εφόσον ο οφειλέτης βρίσκεται κάτω από το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. 
- Να αυξηθεί και να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους ασφαλισμένους και να χορηγείται για όλο το διάστημα της ανεργίας. Να χορηγηθεί ειδικό βοήθημα για όσους δεν έχουν εγγραφεί στο σύστημα ασφάλισης ανεργίας. 
- Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη μείωση των τιμών των βασικών αγαθών με ανάλογη μείωση ή, όπου χρειάζεται, και μηδενισμό του ΦΠΑ. Να υπάρξουν ειδικά τιμολόγια των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για ευάλωτες κατηγορίες πολιτών. Να καταργηθεί αμέσως το χαράτσι επί της μικρής ακίνητης περιουσίας.
- Να υπάρξει σχέδιο ώστε μέσα σε μια τετραετία να αποκατασταθεί η αγοραστική δύναμη μισθών και συντάξεων.
Για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας:
1. Καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου. Για αυτό ζητάμε την ψήφο του λαού. Αυτή θα είναι η ιδρυτική πράξη του Νέου Συνασπισμού εξουσίας. 
2. Μορατόριουμ πληρωμών. Έχει γίνει και στο παρελθόν στη Γερμανία, όταν μετά τον πόλεμο κούρεψε τα χρέη της και τα υπόλοιπα τα αποπλήρωσε μόνο όταν το επέτρεψε η ανάπτυξη.
3. Αναδιανομή του πλούτου. Να πληρώσουν οι πλούσιοι. Η εγχώρια διαπλοκή που πλούτισε την περίοδο του εκσυγχρονισμού και της υποτιθέμενης «νέας διακυβέρνησης» του κ. Καραμανλή. Φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου και του κεφαλαίου. Στα καράβια τους, στις βίλες τους στις οφ σορ εταιρείες τους στις καταθέσεις τους.
- Αντί για το χαράτσι, εισφορά στο 1% επί του τζίρου των μεγάλων επιχειρήσεων που πέρυσι ήταν πάνω από 200 δις και θα μαζέψει περισσότερα. 
- Αντί για την αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση, να μπει φόρος εφοπλιστών σε κάθε ένα από τα 4000 πλοία τους, που θα αποφέρει 2 δις (500.000 ανά πλοίο) 
- Αντί για το χαράτσι στα ακίνητα, να μπει εισφορά στις μεγάλες ακίνητες περιουσίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, αξίας άνω των 500.000 ευρώ 
- Αντί να μειωθεί το αφορολόγητο και πιο κάτω από τα 5000 ευρώ, να μπει έκτακτη εισφορά σε κινητές περιουσίες, καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, που υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ κατ’ άτομο.
4. Τράπεζες υπό δημόσιο- κοινωνικό έλεγχο. Τις έχουμε αγοράσει διπλές και τριπλές. Που σημαίνει πρακτικά ότι τελειώνει η ιστορία να αρμέγουν οι τράπεζες δημόσιο χρήμα, χωρίς αντίκρισμα στην πραγματική οικονομία. 
Δημόσιος έλεγχος στις τράπεζες σημαίνει: 
- Μεγάλες επενδυτικές πρωτοβουλίες σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
- Κούρεμα στα στεγαστικά πρώτης κατοικίας. Και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα επαγγελματικά δάνεια.
- Χορήγηση ρευστότητας και εγγυήσεων στις μικρές επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να κινηθούν.
- Στήριξη της αγροτικής παραγωγής μέσα σε από ένα σχέδιο ριζικής ανασυγκρότησης.
Απευθυνόμαστε στους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες και τους ρωτάμε: υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, όπου στα κρίσιμα σταυροδρόμια για το λαό και τον τόπο, η Αριστερά επέμενε στη διαίρεσή της; Κανένα. Ποιες ήταν οι ιστορικές στιγμές της Αριστεράς; Δεν ήταν οι στιγμές της ανιδιοτελούς ενότητας για να σωθεί ο λαός και ο τόπος; Πότε άλλοτε η Αριστερά σκίαζε το ιστορικό και πολιτικό ανάστημά της με μικροκομματικούς εγωισμούς; Ποτέ. Ποιος ωφελείται και ποιος χάνει από το πείσμα κάποιων ηγεσιών της Αριστεράς – και κυρίως του ΚΚΕ – να παραμείνουμε διαιρεμένοι; 
Ωφελείται το κατεστημένο. Χαίρονται οι δανειστές. Αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή για το λαό και τον τόπο, ποιο ανιστόρητο πρόσχημα μπορεί να στερήσει από το λαό τη δυνατότητα της ανατροπής του καταστροφικού Μνημονίου; Καλούμε κάθε κομμουνιστή και κάθε κομουνίστρια να δώσει τη μάχη της ενότητας. Να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο, μετεκλογικό, συνασπισμό εξουσίας για την ανατροπή.
Απευθυνόμαστε, τέλος, στη μεγάλη αντιμνημονιακή πλειοψηφία του ελληνικού λαού και του λέμε: Το κατεστημένο της χώρας και οι δανειστές της μία μόνο πολιτική δύναμη φοβούνται – τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Ελπίζουν και εύχονται να διασπείρετε την ψήφο σας σε ευκαιριακά σχήματα διαμαρτυρίας με αντιμνημονιακό περιτύλιγμα και σε εγκληματικές οργανώσεις, όπως η Χρυσή Αυγή. 
Μην τους κάνετε αυτή τη χάρη. Μην σπαταλήσετε την ψήφο σας. Μην τους δώσετε αυτό το συγχωροχάρτι που επιδιώκουν. Μετατρέψετε την οργή και την αγανάκτησή σας σε χρήσιμη και αποτελεσματική ψήφο. Κάντε πραγματικότητα τους εφιάλτες του εγχώριου κατεστημένου και των ξένων προστατών του. 
Τα συναιτεράκια του μνημονίου πανικοβάλλονται στη σκέψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από το πρόεδρο της δημοκρατίας μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ακόμα περισσότερο τρομάζουν στην ιδέα να καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς, που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση και θα αποτρέψει τη λεηλασία της κοινωνίας.
Έχουν κάθε δίκιο να πανικοβάλλονται. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Στις 6 Μάη ο λαός μας θα τους βάλει μια και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ανατρέποντας τη πορεία προδιαγεγραμμένη πορεία προς τη καταστροφή.
Τώρα είναι η ώρα της ανατροπής – τώρα όχι αργότερα, γιατί στις 7 Μαΐου θα είναι αργά, πολύ αργά για το λαό και τον τόπο. Η Ιστορία δεν περιμένει. Τώρα χτυπά την πόρτα της Ελλάδας. Τώρα οι λαοί της Ευρώπης προσδοκούν από μας. Τώρα είναι ή ώρα του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα είναι η ώρα του νέου συνασπισμού εξουσίας της Αριστεράς.” 
Για να καταλήξει, καταχειροκροτούμενος, “Γεια σας και με τη νίκη στις 6 Μαΐου.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου