Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δέκα κόμματα στη Βουλή...

...δείχνει νέα δημοσκόπηση που φέρνει στη δημοσιότητα το kalimera-arkadia.gr

Στο πλαίσιο του μαθήματος "Στατιστική των Επιχειρήσεων" (Πανεπιστήμιο Πατρών- Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων) οι φοιτητές/τριες του μαθήματος πραγματοποίησαν πανελλαδική έρευνα όπου ανάμεσα στα ερωτήματα υπήρχαν και τα αντίστοιχα "Παράσταση νίκης" και "Πρόθεσης ψήφου".

Το γράφημα προέκυψε από δείγμα 751 ατόμων (πανελλαδικά). Το ποσοστό των αναποφάσιστων εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλό (περίπου 1 στους 3). Έγινε αναγωγή των αναποφάσιστων σύμφωνα με την παράσταση νίκης.
Πρώτη είναι η ΝΔ με 19% (διάστημα εμπιστοσύνης 16%-23%) ενώ ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ δεν παρουσιάζουν στατιστικά σημαντικές διαφορές και κινούνται λίγο πάνω από διψήφια ποσοστά. Οικολόγοι-πράσινοι και Ανεξάρτητοι Έλληνες εξασφαλίζουν την είσοδο στη βουλή (το κάτω άκρο του διαστήματος εμπιστοσύνης για το τελικό ποσοστό τους είναι γύρω στο 5%). Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οριακά φαίνεται να μπαίνει και αυτή στη βουλή (το κάτω άκρο του διαστήματος εμπιστοσύνης για το ποσοστό της είναι 3,8%) ενώ ΛΑΟΣ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν μπορούν να εκτιμηθούν καθώς το διάστημα εμπιστοσύνης περιλαμβάνει τιμές κάτω από το 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου