Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: "12.499 Ευχαριστώ!"

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους 12.449 Καρδιτσιώτες κάθε ηλικίας που, σε όλο το νομό, μας τίμησαν με την ψήφο τους. Μία ψήφος που είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ από το 2,9% (το 2009) στο 14,3% (2ο κόμμα στον Δήμο Καρδίτσας με 16,9%)! Αλλά και ψήφος που είχε ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί ο στόχος που είχε θέσει η τοπική οργάνωση να εκλεγεί - για πρώτη φορά - βουλευτής της ριζοσπαστικής αριστεράς, ο σύντροφός μας Νίκος Μιχαλάκης.

Oι συμπολίτες και συγχωριανοί μας φαίνεται ότι εκτίμησαν την ενωτική μας στάση και την συνεπή παρουσία μας στα κινήματα και τις αντιμνημονιακές δράσεις, και δικαίωσαν τον εντατικό και πολύπλευρο προεκλογικό αγώνα που δώσαμε με σθένος και πίστη στο καλό αποτέλεσμα.
Τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια ερήμην του ελληνικού λαού αποτελούν πλέον μειοψηφία και στην Καρδίτσα. Οι υπογραφές τους απονομιμοποιήθηκαν από τη λαϊκή ετυμηγορία. Όσο κι αν μιλούν για εθνική σωτηρία, ο λαός μας πλέον κατανοεί και το απέδειξε στις κάλπες ότι  η εθνική σωτηρία δεν περνάει μέσα από τα μνημόνια.
Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε κάθε Καρδιτσιώτισα και κάθε Καρδιτσιώτη, είτε μας τίμησε με την ψήφο του είτε όχι, ότι έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που περνά ο τόπος, πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που μας αναθέτει ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας.
Κατανοούμε απολύτως ότι η μεγάλη μας άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση ενός κόμματος ή ενός προσώπου, αλλά επιβράβευσης μιας πρότασης. Της πρότασής μας για κυβέρνηση της αριστεράς που με τη στήριξη του λαού θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία. Αυτή η πρόταση είναι που σκόρπισε ελπίδα, αυτή η πρόταση είναι που κατάφερε να κατακτήσει μια σχετική πλειοψηφία μέσα στο λαό μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες νέους που για πρώτη φορά βρέθηκαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιδιώξουμε να οικοδομήσουμε μια στέρεη σχέση μαζί τους λαμβάνοντας την εμπιστοσύνη τους και ως  εντολή να προχωρήσουμε μαζί, ως εντολή και για δική μας ανασυγκρότηση.
Θέλουμε, τέλος, να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες φίλες και φίλους που έδωσαν έναν δύσκολο, εντατικό αλλά όμορφο αγώνα. Στις περιοδείες μας στα χωριά και στις κωμοπόλεις μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές μας, στις γειτονιές της Καρδίτσας, στο πάντα γεμάτο εκλογικό κέντρο και στα εκλογικά τμήματα της 6ης Μαϊου.
Ο αγώνας για δημοκρατία, αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια είναι συλλογικός και συνεχίζεται μέσα κι έξω από τη Βουλή.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου