Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

"Τι κέρδισαν οι «από κάτω» από τις εκλογές της 6ης Μαϊου"

Άρθρο της Ρένας Παλιούρα-Ξάνθη

 Όλοι προσπαθούν σ’ αυτό το μετεκλογικό και ταυτόχρονα προεκλογικό τοπίο να βάλουν νέα ψευτοδιλλήματα στον λαό, τα οποία έχουν νόημα μόνο για τα κομματικά τους επιτελεία και συμφέροντα.
Ευρώ ή δραχμή; ΕΕ ή δραχμή; Μνημόνιο ή δραχμή; Είναι τα ερωτήματα που θέτουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τελευταία αναπαράγει και η ΔΗΜΑΡ. Ερωτήματα που δεν έχουν κανένα νόημα αφού ανήκουν στην σφαίρα του μεταφυσικού.
Αυτό που καίει τον λαό (δηλαδή τους «από κάτω» για εμάς) είναι πόσα ευρώ το μήνα; τι δουλειά; πως η επιχείρησή μου θα επιβιώσει; Πως θα σπουδάσουν τα παιδιά; Ερωτήματα που δεν
θέτουν τα παραπάνω κόμματα και φυσικά δεν απαντούν διότι τα ανάγουν όλα στο μεταφυσικό ερώτημα Μνημόνιο (με ολίγη διαπραγμάτευση και απαγκίστρωση) ή χάος;
Όμως από την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαιου είδαμε να αλλάζουν, στα λόγια, μια σειρά από θέσφατα και δεδομένα:
-    το μνημόνιο δεν αλλάζει έλεγαν…τώρα αλλάζει, τροποποιείται, απαγκιστρώνεται…αλλά βέβαια προς το παρόν δεν ακυρώνεται.
-    Ο δικομματισμός δε νικιέται με τίποτα…καταποντίστηκε και για όσους θεωρούν ότι ξαναστήνεται με άλλους παίκτες
-    Οι απολύσεις στο δημόσιο πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε έλεγαν…σήμερα δεν το θέτει κανείς (πλην Μάνου, Μπκακογιάννη) παρά τα  του Σαμαρά … και βέβαια όλοι συζητούν για το «παράλογο» του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το 2007 (που μιλούσε για 100.000 προσληψεις) χωρίς να αναφέρουν τα αντίστοιχα δικά τους και κυρίως πόσους προσέλαβαν από τότε (50.000 μόνο το 2011).
-    Οι νέοι φόροι δεν επιβλήθηκαν ακόμη με τον φόβο της αρνητικής ψήφου (φόρος ακινήτου, παράταση φόρου εισοδήματος κλπ) δείχνοντας την «σοβαρή» οικονομική πολιτική της συγκυβέρνησης και την πραγματική πρεμούρα που είχαν/έχουν για τα έσοδα που λείπουν από τον προϋπολογισμό (φυσικά εμείς δεν ζητάμε να τους επιβάλλουν γιατί σχεδιάζουμε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα).
Ο λαός που δεν μάσησε και με την ψήφο του έδωσε το πιο ηχηρό μήνυμα και κέρδισε πολλά την 6η Μάη, αν δεν μασήσει σε αυτόν τον ασύμμετρο πλέον πόλεμο της 17ης Ιουνίου για αυτά και πολλά άλλα θα κάνει ταμείο. Τίποτα δεν χαρίζεται άλλωστε, όλα με κόπους, θυσίες και αγώνες κατακτώνται. Αρκεί να έχεις και εκπροσώπους που τιμούν και δικαιώνουν τους αγώνες του λαού και όχι για να γεμίζουν τις τσέπες τους.
Όσο για τους πληρωμένους κονδυλοφόρους των κυριάρχων ΜΜΕ  (όχι όλων) ταιριάζει απόλυτα η ρήση «άσε τα σκυλιά να γαυγίζουν» άλλωστε είναι αρκετά διασκεδαστικοί και τελευταία αρκετά θυμωμένοι κι αυτοί (η κρίση χτυπάει την πόρτα τους).
Ρένα Παλιούρα - Ξάνθη
Υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου