Τρίτη, 15 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Εξαπολύουν επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί μέχρι το βράδυ

Σταθερή θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αλλά χωρίς την καταστροφική λιτότητα, υποστήριξε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Είπε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια, ανακοινώνοντας την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και την μετεξέλιξή του σε μια μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη. Ανέφερε ότι αυτή είναι η εντολή του λαού, δηλαδή η επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια άρχισε ήδη και χθες πραγματοποιήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση 70 ανοιχτές λαϊκές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα.
Τα όπλα μας, συμπλήρωσε, είναι η αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης, οι στενές σχέσεις με πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που έχουν τις ίδιες θέσεις και ο κίνδυνος διάλυσης της ευρωζώνης σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ. «Αν δεν καταφέρουμε να τους πείσουμε, θα δούμε τι επιλογές έχουμε», σημείωσε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης που παραχώρησε στο ΑΠΕ.

Εξέφρασε ακόμα τη δυσαρέσκειά του καθώς η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα πρακτικά από τις χθεσινές συναντήσεις, με αποτέλεσμα ο λαός να πληροφορείται από τις διαρροές των ΜΜΕ, τα οποία «εξαπολύουν επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ από το πρωί μέχρι το βράδυ».

Μας αντιμετωπίζουν λες και είμαστε παιδάκια, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι με αυτό τον τρόπο δυναμώνουν την ισχύ και τη συμπάθεια του ελληνικού λαού προς το κόμμα.

Τέθηκε στην σύσκεψη των αρχηγών τι θα γίνει με το ομόλογο που λήγει μεθαύριο.  Είναι το άκρο άωτο της ανευθυνότητας να ζητάνε από τον Τσίπρα και την Παπαρήγα τι θα κάνουν, όταν οι ίδιοι φέρουν την ευθύνη για την κατάσταση της χώρας. Κυβερνούν με ανευθυνότητα, απειλές και εκβιασμούς.
Μιλώντας για την πρόταση συγκυβέρνησης, υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη Βουλή τόσα χρόνια χωρίς ποτέ κανείς να ζητήσει τότε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Παράλληλα, χαρακτήρισε τις υπογραφές του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά στην Ευρώπη ως προσωπικές δεσμεύσεις, τις οποίες απονομιμοποίησαν οι πολίτες με την ψήφο τους.

Εξήγησε ότι δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ γιατί τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαψεύσει τις προσδοκίες του λαού οδηγώντας στην απελπισία, την αύξηση των αυτοκτονιών και την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, αναρωτήθηκε πώς μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία χωρίς αντιπολίτευση.

«Δεν φοβόμαστε να κυβερνήσουμε αλλά δεν θα πάμε ξυπόλητοι στα αγκάθια», δήλωσε και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζεται από τη διαπλοκή αλλά από το λαό.

Αναφερόμενος στη στάση του ΚΚΕ, σημείωσε ότι δεν πρέπει να απομονώνεται αλλά «να κάτσει στο τραπέζι μαζί μας»
Σχετικά με τη δήλωση Αλέκου Αλαβάνου ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι μία θέση του κ. Αλαβάνου, που μάλιστα τον κράτησε και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Απόψεις υπάρχουν, όμως δεν θα πρέπει να γίνονται αφορμή για επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου