Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

"Ελεύθερα ενωτικά συνδικαλιστικά ψηφοδέλτια"


Ας πονηρούλη Σωτηράκη, θες ενιαία ψηφοδέλτια για να τα σαρώσουν οι ΠΑΣΚίτες κι οι ΔΑΚίτες πάλι, ε;; Γιατί;; Επειδή δεν ψηφίζουν πλέον οι δάσκαλοι ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ;; Αχ ατιμούλικο... (είσαι και μαρτυριάρης!!)
Πρόταση του Σωτήρη Αντωνίου  

Η περίοδος που διανύουμε βρίσκεται σαφώς στη χειρότερη κατάσταση μετά τη μεταπολίτευση. Καθημερινά αντιμετωπίζουμε νέες δυσάρεστες  προκλήσεις, με την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και  την ανεργία να κυριαρχούν, χωρίς να υπάρχει κάποιος τρόπος αντίδρασης που θα μας έδινε  ανάσες και θα μας έβγαζε από τη δύσκολη θέση που όλοι βρισκόμαστε είτε ατομικά είτε ως χώρα.
Ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης του λαού ήταν
πρόσφατα η λαϊκή ετυμηγορία του στις βουλευτικές εκλογές, καταδικάζοντας πρόσωπα και κόμματα. Δυστυχώς όμως  ΟΛΟΙ οι πολιτικοί αρχηγοί αποδείχτηκαν «μικροί» για την περίσταση και οδηγούμαστε εκ νέου σε εκλογές με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα δοθεί λύση και θα έχουμε κυβέρνηση με ό,τι καλό μπορούμε να περιμένουμε.

Μέσα λοιπόν σ΄αυτό το ζοφερό κλίμα, που διαμορφώθηκε  κυρίως από το μνημόνιο, χωρίς να παραβλέπουμε πως η κατάρρευση όλων των τομέων ήταν θέμα χρόνου, η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί δέχτηκαν αλλεπάλληλα χτυπήματα  όπως οι συνεχόμενες περικοπές στους μισθούς, η ανύπαρκτη πλέον υγειονομική περίθαλψη, οι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι διορισμοί, οι καταργήσεις σχολείων όλων των βαθμίδων που στην περιοχή μας ιδιαίτερα ήταν υπερβολικές ,οι  επίσης ελάχιστες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην περιοχή μας και πολλά άλλα .
Μετά από όλα αυτά γεννάται το ερώτημα για το ποιος είναι ο ρόλος των παρατάξεων μέσα στο συνδικαλισμό.
Πριν ένα μήνα περίπου, συνάδελφοι συνδικαλιστές από την Κρήτη, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ, παραιτήθηκαν από την παράταξη με στόχο να περάσουν μια άλλη πολιτική στο συνδικαλισμό και να ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος.
Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να ακολουθήσουμε το δρόμο τους, αφού και στις  εθνικές εκλογές ο λαός έστειλε πολλαπλά μηνύματα;  Άλλωστε τόσα χρόνια ακουγόταν φωνές για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό.
Θα ήταν σίγουρα καλύτερα αν αφήναμε στην άκρη τις παρατάξεις και προχωρούσαμε σε ελεύθερα ψηφοδέλτια, ενωτικά, σε  όλες τις συνδικαλιστικές εκλογές. Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, που επιβάλλεται στη συνέχεια να γίνονται με μεγαλύτερη μαζικότητα, θα αποτελούν δέσμευση για τους αιρετούς. Θα μάχονται για την υλοποίησή τους και όχι να περάσουν τις παραταξιακές γραμμές που οδήγησαν στην απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι αιρετοί θα απολογούνται για τις δραστηριότητές τους στη Γενική Συνέλευση και όχι στις παρατάξεις.
Η πρόταση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς με την ελπίδα πως το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης θα τη βάλει ως θέμα, όχι μόνο συζήτησης αλλά και ψήφισης, στην προσεχή Γενική Συνέλευση.
Σωτήρης Αντωνίου
Δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου