Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ο ΣΥΡΙΖΑ που ενώνει...

Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν οι τοκογλύφοι φίλοι τους τις "δόσεις" τους οι αρχές πήγαν περίπατο. Από την λαϊκιστική δεξιά μέχρι τους νεοφιλελεύθερους και τους μεταλλαγμένους σοσιαλδημοκράτες θα ήταν διατεθειμένοι να ενωθούν κατά των εργαζομένων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε μόνο να ενώσει τεράστιες λαϊκές δυνάμεις κατά του μνημονίου, αλλά απ' ότι φαίνεται καταφέρνει να ενώσει και όλο το μνημονιακό στρατόπεδο μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την εξουσία. Ο Στέφανος Μάνος, ο "ιδεολόγος" νεοφιλελεύθερος  ξέχασε, ιδεολογίες και αρχές και πρότεινε σήμερα συμμαχία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ, Δράσης μπροστά στον κίνδυνο να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές.
Μια συμμαχία που δεν ήθελε να κάνει ούτε καν με την Ντόρα με την οποία λέει ακριβώς τα ίδια πριν τις 6 Μάη. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές πολιτικής στο αστικό στρατόπεδο, αλλά η απέχθεια τους για μια φιλολαϊκή κυβέρνηση τους ενώνει όλους. Μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν οι τοκογλύφοι φίλοι τους τις "δόσεις" τους οι αρχές πήγαν περίπατο. Από την λαϊκιστική δεξιά μέχρι τους νεοφιλελεύθερους και τους μεταλλαγμένους σοσιαλδημοκράτες θα ήταν διατεθειμένοι να ενωθούν κατά των εργαζομένων. Το έχουν άλλωστε κάνει ήδη στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Οι κολοτούμπες που πρώτος δίδαξε ο Καρατζαφέρης γίνονται πλέον κοινή πρακτική στο αντίπαλο στρατόπεδο. Χαρακτηριστική η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Κούλογλου για το θέμα. Η Ντόρα ήδη βρίσκετε στον προθάλαμο της ΝΔ και ο Καρατζαφέρης με τόσες τούμπες δεν νομίζουμε ότι θα κωλώσει σε αυτή. Το σίγουρο είναι ότι πλέον δεν έχουν απολύτως τίποτα να προσφέρουν στην κοινωνία και αναζητούν εμφυλιοπολεμικά όπλα στην δεκαετία του 50. Αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε όλο το στρατόπεδο των τραπεζιτών σε ένα κόμμα... Για να μπορεί και ο λαός να καταλάβει ποιος παίζει ποιόν ρόλο για το συμφέρον ποιου...
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου