Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012

Περί Ολανδρέου και άλλων φαιδρών

Καμία αίσθηση δεν προκάλεσε στη Γαλλία η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί... Ολανδρεϊσμού του νέου Γάλλου προέδρου, αν δεν τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.
Τα πρωτοπόρα ελληνικά μίντια κατάφεραν για άλλη μια φορά να κάνουν αίσθηση, αφού πρόλαβαν να παρεξηγηθούν για λογαριασμό των Γάλλων (ή απλώς, στην προσπάθειά τους να την... πέσουν στον ΣΥΡΙΖΑ, το παράκαναν. Πάλι!).
[σ.σ. Δεν πήγαν πίσω και τα θεσσαλικά κανάλια, αφού βλέποντας π.χ. στο TRT την εκπομπή του Λαρισαίου Διαφημιστή με τους τέσσερις ανταποκριτές τυυ καναλιού στις 4 θεσσαλικές πρωτεύουσες,"ενημερωθήκαμε" ότι ο Τσίπρας "έκανε μια μεγάλη γκάφα χαρακτηρίζοντας τον νεοεκλεγέντα Γάλλο Πρόεδρο... Ολαντ-ρέου""!!! 
Τι ανατριχίλα...! Και από τους πέντε Θεσσαλούς μεγαλο-δημοσιογράφους τηλεαστέρες, που μάλλον δεν μπήκαν καν στον κόπο να μάθουν τι ακριβώς είπε ο Τσίπρας και πώς το εξέλαβαν τα γαλλικά ΜΜΕ. Ό,τι είπε η Φώφη κι ο Μεχελάκης, ό,τι ανήγγειλε ο Πρετεντέρης και οι άλλοι τσανακογείφτες του σάπιου συστήματος, το "ψυθιρίσανε" και τα ανθρωπάκια των θεσσαλικών καναλιών. Κρίμα και ντροπή στους υποτακτικούς του TRT.]

Η πατρότητα του νεολογισμού που τόσο σάλο προκάλεσε εδώ, ανήκει στον ηγέτη του Μετώπου της Αριστεράς, Ζακ-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος χρησιμοποιούσε το "Ολανδρέου" καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, καθώς και στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Γαλλίας TF1. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δήλωσε συγκεκριμένα: «Ο πρόεδρος Ολάντ πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντρέου, διότι θα έχει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».
Μόνο λογικό είναι, λοιπόν, να γίνεται μια απλή μνεία στις συγκεκριμένες δηλώσεις του Τσίπρα από τα γαλλικά ΜΜΕ, τα οποία δεν εστίασαν εκεί της αναλύσεις τους και σημείωσαν τα σχετικά με την πατρότητα του νεολογισμού. Η δε Liberation δεν το αναφέρει καν.
Τα προφανή μοιάζουν να είναι υπό αμφισβήτηση για τους δημοσιογράφους των μεγάλων καναλιών και του ΔΟΛ, το να διεκδικεί κανείς να εφαρμόζονται τα προεκλογικά προγράμματα των κομμάτων. Ωστόσο, αυτό είναι το μόνο που πράγμα που βγάζει νόημα, αφού τα ελληνικά συστημικά μίντια τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούν πάση θυσία να πείσουν για το αντίθετο. 
Αντίθετα στη Γαλλία αρνητικά σχόλια προκάλεσε η απόφαση του Ολάντ να δεχθεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, ενώ τα Ηλύσια άφηναν να διαρρεύσει ότι θα απέρριπταν πιθανή επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα.

Βίντεο από την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Παρίσι,  ΕΔΩ

Πηγή: left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου