Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ένα άθλιο υποκείμενο...

Στα τσακίδια κόπρε!!! Και μην ξεχνάς τα χάπια της ψυχασθένειας...

"Να πάτε στον Αλέξη για λεφτά" δήλωσε προχθές ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος στο προεδρείο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κατά τη διάρκεια της διερεύνησης της δυνατότητας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να αποπληρώσει τις εκτελεσμένες συνταγές του Μαρτίου του 2012...


Παρά το γεγονός ότι στη σύσκεψη προτάθηκαν διάφορες λύσεις προκειμένου ο ΕΟΠΥΥ να αποκτήσει ρευστότητα για να μπορέσει να καταβάλει τα 250 εκατ. ευρώ προς τους φαρμακοποιούς, μεταξύ των λύσεων προτάθηκε το "σπάσιμο" ενός ομολόγου του ΤΥΔΚΥ, ο νομικός σύμβουλος του υπουργού Υγείας κ. Μπαλασόπουλος έθεσε βέτο σε κάθε τέτοια διευθέτηση.

Τα φαρμακεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν, καθώς παρουσιάζουν ασφυκτική έλλειψη ρευστότητας, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να μην μπορούν να αγοράσουν φάρμακα, δεδομένης επίσης της "σκληρής" πιστωτικής πολιτικής την οποία εφαρμόζει η πλειονότητα των φαρμακευτικών εταιρειών στη χώρα μας.

Η κατάσταση αναμένεται να εξελιχθεί δραματικά. Ο συντονιστής του τμήματος Υγείας του ΣΥΝ Γ. Μπασκόζος, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), έκανε ήδη λόγο για "τρομοκρατική" πρακτική σχετικά με τις καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς και ανέφερε ότι ο Οργανισμός έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στις πληρωμές.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου