Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Δέκα συμπεράσματα ενός…. τηλεθεατή – πολίτη

Του Νίκου Τζαντζαρά

Μετά από μια βδομάδα ακυβερνησίας και την προκύρηξη νέων εκλογών, αφού παρακολούθησα όσες αναλύσεις μπόρεσα σε όλα τα μέσα – και βεβαίως στην Ελληνική τηλεόραση – έχω μερικά συμπεράσματα:
1. Για τα χάλια μας ΔΕΝ φταίνε καθόλου η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που κυβερνούν τη χώρα από το 1974 ανελλιπώς.
2. ΣΥΡΙΖΑ (κυρίως), Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ, που ΔΕΝ έχουν κυβερνήσει ούτε ώρα, είναι οι ΜΟΝΟΙ υπεύθυνοι για την κατάντια μας.
3. Σαμαράς και Βενιζέλος που υπέγραψαν τις συμβάσεις με τους δανειστές μας, χωρίς να κατορθώσουν να συνδυάσουν τότε τις μεταρρυθμίσεις με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, αυτή τη φορά, είναι οι μόνοι κατάλληλοι να επανορθώσουν, διαπραγματευόμενοι από την αρχή.
4. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο λαϊκιστικό, ανεύθυνο κι επικίνδυνο κόμμα στον πολιτικό χάρτη, αλλά χωρίς αυτόν, οι υπόλοιποι, οι… σόφρωνες, ήταν αδύνατο να κυβερνήσουν κι ας τους έφταναν οι έδρες κι ας περίσσευαν.
5. Όταν προτείνει κάποιος υποχρεωτικό δάνειο σε υψηλά εισοδήματα, είναι σταλινικό και πρόχειρο. Όταν φορολογούνται υποχρεωτικά πλούσιοι και φτωχοί με ΦΠΑ 23%, είναι εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη.
6. Όταν λέει ο Τσίπρας “κάτι αλλάζει στην Ευρώπη” είναι χαχόλος. Όταν λέει η Μέρκελ “συζητάμε και το ευρωομόλογο”, είναι είδηση που προκαλεί… άξαφνα, ευχάριστη έκπληξη.
7. Το σύνταγμα είναι φτιαγμένο από λάστιχο: Άλλοτε αρκούν 120 έδρες για τη δεδηλωμένη, άλλοτε είναι υπεραπαραίτητες οι 151. Εξαρτάται επί τίνος υπουργού, “μάσησε” κονδύλια ο ερωτώμενος συνταγματολόγος.
8. Η ετυμηγορία των ελλήνων ψηφοφόρων είναι σεβαστή. Αλλά όχι όλων. Και όχι το ίδιο. Χρειάζεται να αναλυθεί πρώτα κι αν δεν βολεύει, να γίνει προσπάθεια να… βελτιωθεί.
9. Τραγωδία και καταστροφή, που θα μας οδηγήσει μέχρι και σε εμφύλιο, θα είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στη δραχμή. – Οι σχεδόν 3000 αυτοκτονίες λόγω του μνημονίου, είναι απλώς στατιστική…
10. Όλοι κατάλαβαν το μήνυμα των εκλογέων. Γι αυτό άλλωστε μας οδηγούν σε νέες εκλογές: Θέλουν να τ’ ακούν…

Μετά από αυτά κι εφόσον δεν μου έχουν αφαιρεθεί με κάποια νομοθετική παρέμβαση της τελευταίας στιγμής τα πολιτικά μου δικαιώματα, στις επερχόμενες εκλογές προτίθεμαι να στηρίξω τον κύριο… Τζήμερο. Μιας που είναι hip και λέει “sorry” και λέει τα ίδια που λένε οι σόφρωνες, αλλά πιο μοδάτα και αν μπει στη Βουλή, μπορεί να τους φλομώσει στην προχωρημενιά, αλλά θα στηρίξει κυβέρνηση, για να μπορεί να πέσει για ύπνο, ξελαφρωμένος κι ο Μανόλης ο Καψής.

ΥΓ Αξιότιμε κύριε Πρετετεντέρη, αναλογιζόμενος την εξέλιξη της πολιτική σταδιοδρομίας του ΓΑΠ και τα θριαμβευτικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες εκλογές, ο ασφαλέστερος τρόπος να επιτύχετε τις επιδιώξεις σας, είναι να στηρίξετε απροκάλυπτα τον Αλέξη Τσίπρα. Εκτός Βουλής θα καταντήσει…

Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου