Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Νέα Δημοκρατία, μια ανεύθυνη και μνημονιακή Βαβέλ

Πώς είναι δυνατόν να εμπιστευθούμε μια δύναμη που ισχυρίζεται πως δεν είχε αντιληφθεί σε τι καταστροφή οδηγούσε τη χώρα εδώ και δεκαετίας, αλλά κυρίως τα τελευταία 2 χρόνια, και περίμενε τη σφαλιάρα του εκλογικού αποτελέσματος για «να πάρει το μήνυμα» και να ανακόψει την πορεία προς το γκρεμό;


Οι συνιστώσες της ΝΔ (βίντεο)

Υπενθυμίζουμε πως στη ΝΔ συνυπάρχουν τουλάχιστον 6 συνιστώσες εκπροσωπούμενες από τον/την επικεφαλής τους [Ν. Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία), Δ. Αβραμόπουλος (Κόμμα Ελεύθερων Πολιτών), Μ. Βορίδης (Πατριωτικό Μέτωπο), Φ. Κρανιδιώτης (Δίκτυο 21) και όλοι αυτοί υπό τον Α. Σαμαρά (ΝΔ / Πολιτική Άνοιξη)], καθώς και ο διακριτός πόλος των βουλευτών που αποχώρησαν από το ΛΑΟΣ. Η ΝΔ, επομένως, είναι ένας συνασπισμός ρευμάτων της λαϊκής δεξιάς, της κεντροδεξιάς, του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς.

(Μπορούμε φυσικά να συνυπολογίσουμε και τη συνιστώσα Χριστοφοράκου (SIEMENS), τη συνιστώσα των εφοπλιστών, των μεγαλοεργολάβων/εκδοτών και των τραπεζιτών, καθώς και των μιντιακών τους φερεφώνων.)




Πολυγλωσσία και μνημονιακή πολιτική


Η ΝΔ δεν έχει μια σταθερή γραμμή αλλά υποστηρίζει διαρκώς αλληλοαντικρουόμενες θέσεις.
Ο Σαμαράς διέγραψε την Μπακογιάννη επειδή ψήφισε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΟΧΙ. Μετά, διέγραψε 21 βουλευτές του επειδή ψήφισαν ΟΧΙ στο Μνημόνιο, ενώ η γραμμή του κόμματος ήταν ΝΑΙ. Στη συνέχεια, κάποιοι από τους διαγραφέντες είχαν επαφές με την Μπακογιάννη για να ενταχθούν στο κόμμα της, που έλεγε ΝΑΙ στο Μνημόνιο, ενώ αυτοί είχαν διαγραφεί επειδή είπαν ΟΧΙ. Η Μπακογιάννη, που συζητούσε το ενδεχόμενο ένταξης στο κόμμα της αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ, ενώ η ίδια έλεγε ΝΑΙ, κατηγόρησε το Σαμαρά για πολιτική σχιζοφρένεια. Ο Σαμαράς τώρα μαζεύει πίσω αυτούς που ψήφισαν ΟΧΙ ενώ έπρεπε να ψηφίσουν ΝΑΙ. Η Μπακογιάννη τρέχει να διοριστεί βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, ενώ είχε δηλώσει πως αν η ΔΗΣΥ δεν έμπαινε στη Βουλή η ίδια θα αποσυρόταν από την πολιτική. Και τώρα προβάλλει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας η πλέον ακραιφνής υποστηρίκτρια των μνημονίων και των ευρωπαίων αρχιτεκτόνων τους.





H πολιτική της ΝΔ είναι αντιευρωπαϊκή


Η ΝΔ είναι αντιευρωπαϊκή δύναμη και κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ
Ο Α. Σαμαράς είναι από τους τελευταίους πιστούς στο άρμα της Μέρκελ, την ώρα που η ίδια υφίσταται μεγάλες πιέσεις στη σύνοδο των G8. Οραματίζεται μια Ελλάδα στα πρότυπα της Ινδίας ή της Κίνας ( διαβάστε το σχετικό άρθρο ). Μια τέτοια Ελλάδα, όμως, δεν θα είναι ευρωπαϊκή χώρα, μια τέτοια Ευρώπη είναι εφιάλτης για τους λαούς της. Επιπλέον, η εξακολούθηση της πολιτικής της Μέρκελ θα έχει ως αναμφισβήτητη κατάληξη τη διάλυση της ευρωζώνης.





Η ΝΔ είναι επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα


Εξαιτίας του Α. Σαμαρά (υπουργού της κυβέρνησης Μητσοτάκη 1990-1993) δεν επιτεύχθηκε λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το οποίο έχει αφεθεί να χρονίζει σχεδόν 20 χρόνια τώρα.
Ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Ιωαννίδης, μάλιστα, δήλωσε (ΝΕΤ) πως η «ιδιαίτερη πατρίδα μου, η Γευγελή, δεν έχει ακόμα απελευθερωθεί»! Είναι αυτή η επίσημη θέση της ΝΔ ή απλώς φαινόμενο πολυγλωσσίας; Και αν είναι κοινά αποδεκτή, μήπως εννοούν ότι θα οδηγηθούμε σε πόλεμο με την ΠΓΔΜ για να «απελευθερώσουμε» την πατρίδα του κ. Ιωαννίδη;





Η ΝΔ είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών

Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι για το οργανωμένο έγκλημα ευθύνονται οι μετανάστες, όταν τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της απόλυτης πρωτοκαθεδρίας των Ελλήνων στις περισσότερες κατηγορίες εγκλημάτων (όσο πιο υψηλός ο βαθμός ποινικής ευθύνης, τόσο πιο μεγάλη η πρωτιά των Ελλήνων). Η ΝΔ αποσιωπά ότι πίσω από το έγκλημα κρύβονται οργανωμένα συμφέροντα που διακινούν τεράστια οικονομικά πακέτα, στοιχείο που προτιμά να παραβλέπει και να κυνηγά ταλαίπωρους πρόσφυγες, αφήνοντας τη μαφία του οργανωμένου εγκλήματος να αλωνίζει στη χώρα, απειλώντας την ασφάλεια των πολιτών.


Η ΝΔ είναι αφελής


Αν ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι με επικοινωνιακά κολπάκια θα καταφέρει να πείσει τον λαό ότι αγωνίζεται υπερασπιζόμενος τα δικαιώματά του, τότε πραγματικά αποτελεί την προσωποποίηση της αφέλειας.
Αν θεωρεί πως ο λαός θα ξεχάσει τα μπρος πίσω της ΝΔ και τη μεγαλειώδη κωλοτούμπα της συμμετοχής «στο λάθος» (κυβέρνηση Παπαδήμου).
- Πως θα μπορεί να συνεχίσει να λέει ότι δεν ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, την ώρα που τοποθετεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας την Ιέρεια του Μνημονίου Ντ. Μπακογιάννη (που μας έλεγε πως «αν δεν υπήρχε το Μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε»), πως θα μπορεί να κινδυνολογεί περί εξόδου της χώρας από την ε/ζ, ενώ τον αδειάζει μέχρι και ο αντιπρόεδρος του κόμματός του Δ. Αβραμόπουλος («Ψεύτικο το δίλημμα ευρώ/ δραχμή»).
- Πως θα μπορεί να απειλεί με το «Μνημόνιο ή καταστροφή», ενώ τον αδειάζει ο (έκπτωτος λόγω ποινικής απάτης Νομάρχης, υπόδικος για δεκάδες στημένους και ανύπαρκτους διαγωνισμούς, ο άνθρωπος που χάριζε πρόστιμα σε κολλητούς με το αζημίωτο, ο προστάτης των νυχτερινών κέντρων και των νονών της νύχτας) συντονιστής προεκλογικού αγώνα της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη Π. Ψωμιάδης («Πείτε λοιπόν το μεγάλο όχι σε αυτούς που τρομοκρατούν το λαό με το ψευτοδίλημμα μνημόνια ή καταστροφή ενώ το πραγματικό δίλημμα είναι "πολιτική εξαθλίωσης ή πατριωτική πολιτική", πολιτική υπέρ του λαού ή των ξένων συμφερόντων»).
- Πως θα μπορεί να συκοφαντεί και να διαστρεβλώνει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ψευδόμενος πως τάχα ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμεύσει καταθέσεις, ενώ τον εκθέτει ο στενός συνεργάτης και σύμβουλός του Φ. Κρανιδιώτης («Θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε δέσμευση, κλιμακωτά, από 10 έως 20% των ιδιωτικών καταθέσεων, δίνοντας έντοκα γραμμάτια του δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε με αυτό τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται»).
Πως θα μιλά για καταπολέμηση της διαφθοράς έχοντας κορώνα στο κεφάλι του τη Ντ. Μπακογιάννη (τη γνωστή, του Χριστοφοράκου…), τον Δήμαρχο της υπεξαίρεσης Β. Παπαγεωργόπουλο και τον συντονιστή προεκλογικού αγώνα Π. Ψωμιάδη, ενώ τον εκθέτει το γνωστό φιλοσαμαρικό antinews («Το Antinews δεν παίρνει πίσω λέξη από όσα έχει γράψει κατά καιρούς για τη Ζήμενς και τη διαπλοκή στη ΝΔ που επιχειρεί τώρα να ανασυνταχθεί. Οι αναρτήσεις είναι εδώ, δεν θα κατέβουν ποτέ και καλούμε όποιον αντέχει σε δημόσιο διάλογο.»).
- Πως θα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να διχάσει τον λαό καλλιεργώντας κλίμα εμφυλιοπολεμικής αντιπαράθεσης, την ίδια ώρα που μιλά για συσπείρωση του πατριωτικού ευρωπαϊκού μετώπου που θα σώσει τη χώρα από τους «αναρχοκομμουνιστές» («Αρχίζουν από την νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φθάνουν έως την αναρχία»)
τότε ίσως ο χαρακτηρισμός «αφελής» να είναι πολύ επιεικής για τον Α. Σαμαρά.
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου