Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Μνημόνιο ή αξιοπρέπεια το δίλημμα

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και υπό το πρίσμα αυτό θα διαπραγματεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε λαϊκή συνέλευση στα Πετράλωνα.
Σημειώνεται ότι η λαϊκή συνέλευση διήρκεσε... περίπου τρεις ώρες και ο κ. Τσίπρας απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις, πάνω σε θέματα διακυβέρνησης και θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επί μακρόν στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αλλαγή των συζητήσεων, καθώς τώρα όλοι μιλούν για αλλαγές.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του κόμματος για ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου, για φορολόγηση του πλούτου, ενώ σημείωσε ότι μένει σταθερός στη θέση για την ανάγκη να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι αρνούνται τον λογιστικό έλεγχο γιατί φοβούνται ότι θα βγάλει λαυράκι.

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι μνημόνιο ή αξιοπρέπεια, είπε, ενώ πρόσθεσε ότι το πρόβλημα χρέους είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, άρα και η λύση που πρέπει να δοθεί είναι ευρωπαϊκή λύση.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε στις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά στην Ευρώπη, τις οποίες και απέρριψε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να λέει αυτά που περιμένουν να ακούσουν οι ξένοι συνομιλητές, αλλά αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός. «Συγγνώμη που δεν καθόμαστε προσοχή όπως οι άλλοι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στα σχόλια που έγιναν στην Ελλάδα για το «Ολανδρέου» ο κ. Τσίπρας είπε τα εξής: "Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι ο Παπανδρέου είναι ο σωτήρας της χώρας, ότι θα σώσει την Ελλάδα και τώρα λένε ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγή;"

Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης, λέγοντας ότι αυτό είναι πλούτος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση για την ΑΟΖ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η ανακήρυξη είναι δικαίωμα της χώρας μας, όμως πρόσθεσε ότι η οριοθέτηση απαιτεί διαπραγμάτευση και αυτό θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου