Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Οι υποψήφιοι Βουλευτές με λίστα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Ν. Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Μαΐου η ιδιαίτερα μαζική - πρώτη μετεκλογική και ταυτόχρονα προεκλογική συνέλευση - του ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας με τη συμμετοχή δεκάδων μελών και φίλων.
Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνέλευση ήταν η συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου καθώς και η στελέχωση της νέας εκλογικής επιτροπής.
Μετά από την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε από το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Νίκο Καρατζιά και τον γραμματέα της ΝΕ ΣΥΝ Στέλιο Αναστασόπουλο, ακολούθησε γόνιμη συζήτηση στην οποία κυριάρχησε η ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της 6ης Μαϊου αλλά και η αισιοδοξία για τις επερχόμενες εκλογές για τις οποίες ο νέος στόχος της τοπικής οργάνωσης είναι να εκλέξει τουλάχιστον και 2ο βουλευτή.

Εκτιμήθηκε από όλους όσους πήραν τον λόγο ότι τα μηνύματα είναι ακόμα πιο θετικά κι από την προηγούμενη προεκλογική περίοδο κι ότι η τοπική κοινωνία - στο μεγαλύτερο μέρος της -  θεωρεί όλους αυτούς (στελέχη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΕΒ και κυρίαρχα ΜΜΕ, ευρωπαίοι αξιωματούχοι) που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του τουλάχιστον αναξιόπιστους. Τονίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αναδειχθεί παράγοντας διεξόδου από την κρίση μέσα από ένα ανοιχτό ενωτικό μέτωπο εξουσίας με βάση τη συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς, της ριζοσπαστικής οικολογίας και των σοσιαλιστών που δεν χωρούν οι αξίες, οι ιδέες και τα όνειρά τους στη πολιτική των μνημονίων της υποτέλειας.
Η συνέλευση κατέληξε στην απόφαση να διατηρηθεί η σειρά σταυροδοσίας των υποψηφίων στη λίστα του εκλογικού συνδυασμού. Ως εκ τούτου το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ έχει ως εξής:
1. Μιχαλάκης Νίκος (νεοεκλεγείς βουλευτής, γιατρός-καρδιολόγος, Νομ. επιτροπή ΣΥΝ),
2. Αντωνίου Ηλίας (ελευθ. επαγγελματίας, ΔΣ ΕΒΕ),
3. Βαρελάς Βάϊος (πολ. μηχανικός, Νομ. επιτροπή ΣΥΝ)
4. Παλιούρα – Ξάνθη Ρένα (Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών, Ενάντια στα χαράτσια-Καρδίτσα),
5. Τσιαμαντάς Ηλίας («Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», ΝΕ ΣΥΝ Καρδίτσας).
6. Μουλιάκος Ναπολέων (πρόεδρος Επαγγελματικής Ένωσης, Ενάντια στα χαράτσια-Σοφάδες)
7. Κρύος Πάνος (πολ. μηχανικός, ΣΥΡΙΖΑ-Μουζάκι)
Επίσης, με επικεφαλής πάντα την Αλίκη Τσιρογιάννη συγκροτήθηκε 21μελής Εκλογική Επιτροπή η οποία αναλαμβάνει την πολιτική και οργανωτική ευθύνη του προεκλογικού αγώνα, βασικό συστατικό του οποίου είναι η οργάνωση λαϊκών συνελεύσεων σε όλο το νόμο και στις γειτονιές της πόλης της Καρδίτσας. Παράλληλα, ανάμεσα στα άλλα καθήκοντα, θα αναλάβει την διευκόλυνση μετάβασης φίλων ετεροδημοτών στον τόπο που ψηφίζουν.
Σημειώνουμε ότι την Κυριακή 27/05, στις 9.00μμ, στο καφέ «Θεσσαλικό» θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση προκειμένου να συγκροτηθεί η Τοπική Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΣΟΦΑΔΩΝ η οποία θα αναλάβει την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στον (καλλικρατικό πλέον) Δήμο Σοφάδων. Στη συνέλευση των Σοφάδων θα βρεθούν και θα μιλήσουν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Νίκος Μιχαλάκης, ο υποψήφιος βουλευτής Ναπολέων Μουλιάκος, άλλοι υποψήφιοι του συνδυασμού καθώς και στελέχη της Σ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ  Καρδίτσας.
Υπενθυμίζεται ότι το κεντρικό εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ λειτουργεί ήδη εδώ και μέρες στον πεζόδρομο Τερτίπη (23), καθημερινά, πρωί και απόγευμα μέχρι τις 10.30 το βράδυ.
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
τηλ. εκλ. κέντρου 6975-559004
www.syrizakarditsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου